Afbeelding

Prins Tinus: 'Kuussegat krijgt een hele verrassende nieuwe prins'

Carnaval 334 keer gelezen

VEGHEL | Het zit er bijna op voor de aftredend prins carnaval van het Kuussegat. Tiny van der Sanden blikt terug op een geweldige periode die hij voor geen goud had willen missen. "Het was zo geweldig mooi. Dit pakken ze mij nooit meer af", aldus Prins Tinus.

Net als zijn voorgangers heeft Tiny waanzinnig genoten van zijn tijd als heerser van het Kuussegat. Hij is iedereen dankbaar die hierin een rol heeft gespeeld. "Natuurlijk heb ik er enorm van genoten, maar ik ben vooral gelukkig dat ik dit heb mogen mee maken. Door de jaren heen heb ik veel Prinsen zien komen en gaan. Afgelopen jaar mocht ik eindelijk die rol vervullen."

Eigen achterban
Tiny heeft geprobeerd om een prins te zijn voor de mensen. "Voor mijn gevoel is dat gelukt. We voelden ons overal welkom." Bijzonder waren de bezoekjes aan de basisscholen, waaronder de school met zijn kleinkinderen, de bejaardentehuizen en het op de koffie gaan bij Frans Bauer. De steun van zijn Adjudanten was enorm. "Ivo en zijn vrouw Carla weten echt alles van carnaval. En onze Emiel heeft toch een eigen achterban. Doordat hij iets jonger is dan wij spraken we een hele brede groep mensen aan." Tiny blijft gewoon carnaval vieren ook als hij straks geen prins meer is. "Ik vier al carnaval sinds ik kan lopen en dat blijf ik lekker doen."

Nieuwe Prins
Voor Tiny eindigt het avontuur waar het een jaar eerder begon. Destijds stond hij zenuwachtig in de coulissen te wachten. De nieuwe prins staat vrijdag 18 november te trappelen van ongeduld. Prins Tinus is als aftredend prins nauw betrokken bij de keuze van zijn opvolger. "Kuussegat krijgt een hele verrassende prins, maar wel een bijzonder leuke. De slogan 'We maoken 't soamen!' past perfect bij hem." Als Prins moet je natuurlijk wel houden van een feestje, dat komt wel goed als we Tiny mogen geloven. "De nieuwe prins heeft altijd een lach op zijn gezicht."

De Hofzittingen zijn op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 november in de Koekbouw. Info kaartverkoop: Yvonne (0413 - 310117). Meer info op: www.kuussegatters.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant