Eef van Opdorp wist haar jonge publiek te boeien.
Eef van Opdorp wist haar jonge publiek te boeien.

Jongerenworkshop 'omgaan met geld' door Rabobank

Algemeen 378 keer gelezen

VEGHEL | In samenwerking met Rabobank Uden-Veghel organiseerden het Fioretti College en het Zwijsen College onlangs de workshop 'Slimmer omgaan met je geld'. Daaraan namen zo'n honderd leerlingen deel van beide scholen. Ze kregen in het kantoor in Veghel tips en trucs over hoe je slim met je financiën kunt omgaan. Eef van Opdorp, bekend als budgetcoach en tv-presentatrice, had meteen alle aandacht. Op een humoristische, inspirerende en interactieve wijze wist ze de haar jonge publiek te boeien.

"Ben jij een 'spaarvarken' of juist een 'big spender'?" Volgens Van Opdorp zegt het iets over hoe je geldbrein werkt en hoe je met je geld omgaat. "Inzicht in de soorten uitgaven en wat je kunt verwachten als je straks 18 jaar wordt zijn belangrijk. Maar natuurlijk ook manieren om geld te verdienen." Naast het sparen en uitgeven van geld maakte de budgetcoach ook duidelijk wat je later allemaal moet regelen, bijvoorbeeld bij een zorgverzekering of bij het op kamers gaan.

Relatie met geld
"Geldzaken gaan niet zozeer over geld, maar vooral over gedrag. Het ligt niet aan je opvoeding, maar aan jezelf of wel of niet veel geld uitgeeft. Eén op de tien jongeren heeft financiële problemen. Jongeren die sparen, voelen zich beter. De relatie met geld blijft de rest van je leven, je kunt dus maar beter zorgen dat die goed is. En daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Altijd tien procent apart zetten van wat er binnenkomt dan blijf je de problemen voor. Dat is mijn beste tip", besloot Eef van Opdorp.

De praktijk
De jongeren waren duidelijk onder de indruk van de workshop. Eline Doomernik uit Heeswijk-Dinther zei na afloop: "Het zijn veel goede tips, al herken ik de problemen niet zo bij mezelf. Ik heb bijbaantjes en ga al slim om met geld. Mijn ouders helpen me daarbij." Gaby van Lankvelt uit Erp kan direct met de verkregen informatie aan de slag: "Ik ga veel uit en dat kost geld. Ik ga echt proberen zuiniger te zijn en tien procent te sparen. Ik heb veel slimme dingen gehoord en daar ga ik zeker iets mee doen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant