Afbeelding

'Ik ben echt onder de indruk van de grootsheid'

Carnaval 89 keer gelezen

VEGHEL | Bas van Dun fungeert dit jaar tijdens de Hofzittingen als dirigent en muzikaal leider van The Big Bandits. Daarmee is hij op muzikaal gebied misschien wel de belangrijkste persoon. "Ik heb er onwijs veel zin in. De voorbereidingen verlopen soepel en er komen zeker een paar momenten waar wij ons als The Big Bandits kunnen laten zien", aldus Bas.

De voornaamste taak van de big band is het begeleiden van de acts. Toch zijn er ook een aantal momenten dat The Big Bandits zelf in de spotlights treden. "In het programma zijn een aantal muzikale intermezzo's opgenomen die wij voor onze rekening nemen. Een mooie kans om onszelf te profileren."

Schat aan ervaring
De Hofzittingen zijn ook dit jaar weer in de Koekbouw. Niet de meest gemakkelijke plek om muziek te maken. "Ik heb daar veel verhalen over gehoord. Nu is het vooral lastig omdat er tijdens de repetities geen publiek is. Het wordt voor mij ook de eerste keer. Tijdens het optreden sta ik constant in contact met de regie. Ik heb er alle vertrouwen in", vertelt Bas. Hij heeft al een schat aan ervaring opgedaan in de muziekwereld. Begin 2016 volgde hij Marc van Kessel op als dirigent van The Big Bandits. "Er is een goede chemie. Ik haal veel inspiratie en plezier uit deze muzikanten. Het geeft nieuwe energie." Het onderlinge contact met zijn voorganger is overigens prima. "Voor tips of feedback kan ik hem altijd inschakelen."

Hoogtepunt
Een absoluut hoogtepunt tijdens de Hofzittingen is moeilijk te kiezen voor Bas. "Dat zijn er een paar. Ik kan natuurlijk nog niet verklappen wat, maar we komen goed tot ons recht. De muziek tijdens de onthullingsact heb ik zelf in elkaar gezet. Dat wordt een bijzonder moment." Het worden voor Bas de eerste Hofzittingen als muzikaal leider. "Ik ben echt onder de indruk van de grootsheid van dit evenement. Ik heb er onwijs veel zin."

Meer info op www.kuussegatters.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant