Afbeelding

Roemruchte afterparty's: 'Extra bar geplaatst'

Carnaval 1.174 keer gelezen

VEGHEL | De roemruchte afterparty's na de Hofzittingen zijn dit jaar voor de tweede keer in De Afzakkerij op de Noordkade. De stijlvolle horecagelegenheid ligt tien grote stappen van de Koekbouw af. Veel moeite om de afterparty te bereiken kost het de gasten van de Hofzittingen dus niet. "Vorig jaar was het een groot succes dus daarom blijven wij de afterparty's organiseren", vertelt Sebastiaan Beks.

Sebastiaan, bedrijfsleider Cultuur Haven Veghel (CHV), heeft er zin in. "Het was vorig jaar echt hartstikke leuk. De Hofzittingen zijn natuurlijk waanzinnig leuk, maar het is wel een lange zit. Je merkt dat mensen tijdens de afterparty even helemaal los willen gaan." En masse kwamen ze vorig jaar van de Koekbouw naar De Afzakkerij gewandeld. "Iedereen liep rechtstreeks naar de bar en dus kwam er een rij te staan. Daarop spelen we dit jaar slim in. Er wordt een extra bar geplaatst om dit probleempje te tackelen."

Goede ontwikkeling
Op donderdag is er geen programma, al is De Afzakkerij gewoon open voor de feestgangers die na de Hofzittingen nog een afzakkertje willen drinken. "Vrijdag en zaterdag gaat het los. Vanaf 23.00 uur staat er een dj te draaien (op zaterdag een andere dan op vrijdag red.)." De opzet van de Hofzittingen is dit jaar anders dan voorgaande edities. Het programma per avond is verschillend. Sebastiaan vindt dat een goede ontwikkeling. "Ik ben erg benieuwd of dit ook invloed heeft op de afterparty's. Zatrerdagavond wordt de zitting al feestelijker. De gasten komen dus in de perfecte stemming naar ons."

Entree hoeft niemand te betalen. "Iedereen is welkom. Consumptiebonnen kunnen worden gekocht in De Afzakkerij en kosten 2.20 euro per stuk. Eén biertje kost uiteraard één muntje", besluit Sebastiaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant