Carnaval 2017 wordt afgetrapt in de Koekbouw in Veghel.
Carnaval 2017 wordt afgetrapt in de Koekbouw in Veghel.

Verrassende nieuwe speler op de Noordkade

Carnaval 5.003 keer gelezen

VEGHEL | De kogel is door de kerk. Of beter gezegd door de Koekbouw. Vudel, het grootste carnavalsfeest van Brabant gooit de tent op zolder en kiest voor een nieuwe locatie: CHV Noordkade. Het toch al florerende terrein is een fantastische uitvalsbasis voor de start van Carnaval 2017.

"Natuurlijk was het geen beslissing die over één nacht ijs is gegaan", aldus organisator Ron van Zelst. "Ieder jaar evalueren we het festival en ieder jaar streven we naar een beter en groter volgend jaar. De grote tenten langs de A50 waren een prachtig gezicht en de beslissing om te verhuizen met het festival was ook zeker geen gemakkelijke. Maar het streven; ieder jaar beter en groter heeft ervoor gezorgd dat we deze keuze hebben gemaakt. We willen onze bezoekers het meest waanzinnige carnavalsfeest ooit bieden." Waar op de Knokert de eindtijd van 01.00 uur werd gehanteerd, kunnen de carnavalsvierders nu twee uur langer door. "Dat betekent dus ook twee uur meer vertier voor hetzelfde geld. Daarnaast biedt het terrein ook praktische voordelen zoals parkeergelegenheid."

Line-up
Tijdens de komende editie heeft de organisatie net als het afgelopen jaar vijf area's met voor ieder wat wils. Van de echte carnavals-kraker tot het betere hak en zagen-werk. De line-up wordt later bekend gemaakt. Ron: "We zijn met een aantal aansprekende namen in gesprek."

Duitse Schlagerfeest
De donderdagavond, Vudel - Das Koningsfest, verhuist eveneens mee naar de Noordkade. Het Duitse Schlagerfeest was voorgaande jaren een enorm succes en de eerste tafelreserveringen zijn al binnen. Dus voor degenen die een avond lekker mee willen lallen, van pullen bier houden én graag een bordje hutspot mee-eten; ben er snel bij.

Vudel Donderdag Das Koningsfest: 23 februari van 19.00 tot 0.00 uur. Vudel Vrijdag: 24 februari van 19.00 tot 03.00 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant