Afbeelding

Nettie de Wit & Zuidstampers Verdienstelijk Veghelaar

Carnaval 530 keer gelezen

VEGHEL | Nettie de Wit is samen met Carnavalsvereniging de Zuidstampers de Verdienstelijk Veghelaar voor het komende Carnavalsseizoen. Zaterdag 19 november is zij tijdens de laatste Hofzittingsavond van CV de Kuussegatters in het zonnetje gezet.

Ieder jaar organiseren de Zuidstampers het carnaval in hun wijk Veghel-Zuiden als onbetwist hoogtepunt het Zuidstampersbal voor mensen met een beperking uit de regio. Een enorm gezellig feest met muziek, een dj en een topartiest. Super gezellig, goed georganiseerd en helemaal in de sfeer van Carnaval. Nettie de Wit regelt daarvoor alles als secretaris en is al meer dan vijftien jaar actief in haar wijkvereniging.

De Zuidstampers
De Zuidstampers is de Carnavalsvereniging van Veghel-Zuid. Een vereniging die enorm actief is met veel activiteiten voor de wijkbewoners. Zo organiseren zij ieder jaar vier dagen carnaval  in de speciaal daarvoor omgetoverde Zuidstampersstal (de Golfstroom). Dit jaar voor de 35ste keer. Op die dagen is er vertier voor alle bewoners uit de wijk. Voor de kinderen zijn er spelletjes en karaoke.
Naast deze dagen staan de Zuidstampers ook bekend om hun Carnavalsmiddag voor mensen met een beperking uit de regio. Deze middag is altijd één week voor carnaval op de zaterdag en wordt al 35 jaar georganiseerd. Daarbij maken altijd een bekende artiest en de Prins van de Kuussegatters en zijn gevolg hun opwachting. Op de woensdag voor carnaval is er ook nog een seniorenmiddag. Op deze middag zijn alle ouderen welkom voor een gezellige middag.

Nettie de Wit
Nettie de Wit is secretaris van de werkgroep, die uit zes personen bestaat. Een actieve club, want als werkgroep beginnen zij met de voorbereidingen op 1 september en vergaderen vervolgens een keer in de 3 à 4 weken. Nettie regelt al 15 jaar als secretaris alle correspondentie naar sponsoren, uitnodigingen en contacten met gehandicaptenclubs. Ook tijdens de carnavalsdagen is zij alle dagen in touw. Daarnaast is ze is ook nog actief binnen wijkvereniging Veghel-Zuid en organiseert Nettie het kienen voor de jeugd (tot 13 jaar).
Nettie wordt omschreven als enthousiast, betrokken en adequaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant