Afbeelding

De cloud is de toekomst en IRRUS dus ook

Zakelijk 983 keer gelezen

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Veghel.

Cloud computing is sterk in opkomst. Het bedrijfsleven is al overtuigd van de vele voordelen die de toepassingen van Office 365 van Microsoft bieden. Het is volgens de specialisten van IRRUS dan ook niet de vraag óf ondernemers de overstap maken, maar wanneer zij dat doen. Wie ervoor kiest de stap naar 'de cloud' te maken, is bij IRRUS aan het juiste adres.

Voordelen
Cloud computing komt erop neer dat software en documenten die vroeger op de pc stonden, verhuizen naar het internet. IRRUS, het bedrijf van Niels Vervoort en Paul Kelders, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van apps en add-ins voor Office 365 waarmee de bedrijfsprocessen naadloos kunnen worden geïntegreerd met de toepassingen van Office 365. "De voordelen zijn talrijk", stelt Paul. "Relevante informatie is altijd en overal beschikbaar, ongeacht de plaats, de tijd of het apparaat. De data is veel beter beveiligd dan op een eigen server en de capaciteit is nagenoeg onbeperkt. IRRUS helpt bij het overzetten van bestanden en email of adviseert bij de aanschaf van de benodigde licenties. Een zzp'er die in de bouw werkt heeft een ander abonnement nodig dan een bedrijf met tientallen medewerkers op kantoor."

Overstap
Een ander groot voordeel van het werken in de cloud is volgens Niels en Paul dat je betaalt voor wat je nodig hebt. Bij IRRUS zijn dat aantrekkelijk geprijsde abonnementen.
"Na de overstap kunnen medewerkers gewoon blijven werken met de applicaties die ze gewend zijn als Outlook, Word en Excel. Voor hen verandert er niets, maar aan de achterkant gebeurt er erg veel. Voor ons is de enorme hoeveelheid techniek die er komt kijken bij een overstap een uitdaging", vult Niels Vervoort aan. Als voorbeeld noemt hij een huidige opdracht: voor een grote onderwijsinstantie is IRRUS in Office 365 ouderportalen aan het inrichten waarop naast documenten, afspraken en email, ook leerlinggegevens uit het leerlingvolgsysteem worden ontsloten. Ouders kunnen zo inloggen op het portaal en hebben direct alle informatie inzichtelijk.

Specifieke wensen
IRRUS huist sinds juli dit jaar in het Business Centrum Frisselstein en werkt van daaruit aan een gestage opmars. Naast de ontwikkeling van software is het begeleiden van bedrijven naar de cloud de specialiteit van IRRUS. Na een succesvolle inrichting en oplevering, blijft men klaar staan voor advies en nazorg. Het onderscheid ten opzichte van 'reuzen' als KPN? "Wij gaan veel verder in de specifieke wensen van de klant en we kiezen voor een persoonlijke en klantgerichte benadering terwijl we dezelfde kwaliteit leveren. Dat wordt door onze doelgroep, kleine en middelgrote MKB'ers, gewaardeerd", aldus Niels.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant