Afbeelding

Sira: 'Een gaaf, knallend stuk hiphop neerzetten'

Algemeen 283 keer gelezen

VEGHEL | Voor het vierde jaar op rij organiseert Theater De Blauwe Kei FestiDans, een dansactiviteit waaraan dit jaar negen dansgroepen deelnemen. Zij volgden al diverse workshops, bezoeken deze maand het Zwanenmeer én klimmen op vrijdag 3 februari het podium op tijdens FestiDans De Show. De dansgroepen zijn afkomstig van vier dansscholen, waarvan de eerste vandaag voorgesteld wordt.

Ze dansen bij Turondo Dance in Schijndel en noemen zichzelf TD-crew. "Een gezellig, hechte en hardwerkende groep meiden", volgens docent Sira. "De groep danst al zeker vijf jaar samen als demogroep, waarvan nu het tweede jaar als wedstrijdgroep. We dansen vooral hiphop en wisselen dit soms af met showdance of modern. We hebben afgelopen jaar meegedaan aan de wedstrijden van UDO, dat was een gave en leerzame ervaring."

Sira vindt het belangrijk om, ondanks het harde trainen, altijd het plezier voorop te stellen. "Als de lessen leuk zijn, blijven de meiden veel gemotiveerder. Soms kan dat er voor zorgen dat ze veel kletsen en lachen in een les, maar dat moet ook weleens kunnen." Sira begon zelf op zesjarige leeftijd met dansen. "Ik vond het altijd al leuk om te dansen. Eerst deed ik alleen showdance, maar later ben ik ook hiphop en modern gaan doen." Als ze één dansstijl moet kiezen, dan weet ze het wel. "Hiphop Feminine doe ik het liefst. Ik vind het vooral leuk om de vrouwelijke bewegingen te combineren met de uitstraling die erbij hoort."

Zwanenmeer
Twee jaar geleden deed Sira ook mee aan FestiDans. Niet als docent, maar als leerling. "Toen mochten we naar Red Yellow & Blue van Isabelle Beernaert. De mooiste dansshow die ik ooit zag. Een heel aangrijpend en mooi stuk, wauw!" Sira noemt het FestiDans-traject een hele leerzame ervaring. "De workshops vonden de meiden super en het is heel leuk om een eindvoorstelling te hebben met een jury, zodat je ook feedback kan krijgen." Wat kunnen we verwachten van het optreden van TD Crew? "We gaan op 3 februari een gaaf, knallend stuk hiphop neerzetten", aldus Sira.

FestiDans De Show
Tijdens FestiDans De Show voeren alle negen groepen een dans op. Daarnaast zijn er gastoptredens van The Daddies (winnaar Everybody Dance Now), CMW Family (winnaar Hiphop Kingz 2016 Teams 18+), het Veghelse duo 2Fusion en Malik Mohammed (winnaar So You Think You Can Dance).
Juvat Westendorp, bekend van SYTYCD, GTST en Onze Jongens, neemt voor het derde jaar de presentatie op zich.

Kaarten voor FestiDans De Show kosten 7.50 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant