Skunk start het nieuwe jaar met winst

Sport 183 keer gelezen

VEGHEL | Skunk moest na een aantal weken zonder wedstrijd aantreden tegen Forza uit Schouwen-Duiveland. Waar in Zeeland nog met het maximale resultaat werd verloren, kon Skunk in Veghel de winst binnenhalen. Setstanden: 25-22, 23-25, 25-20, 41-39.

Set één begon meteen scherp met een gelijk opgaande set. Forza had een aantal sterke aanvallers en wist gemakkelijk te scoren. Skunk moest daar een sterke servicedruk tegenover zetten en dat lukte. De Zeelandse mannen konden de middenaanvallers minder aanspelen en moesten de hoeken op gaan zoeken. Het Veghelse blok stond echter goed en hierdoor ging de eerste set naar Skunk.

In set twee leek Skunk een tandje terug te schakelen en begon de foutenlast toe te nemen. Forza wist hier gebruik van te maken en sleepte met sterk verdedigend spel de set binnen. De Veghelse heren moesten uit een ander vaatje gaan tappen. De servicedruk werd weer opvoerend en door feller in de verdediging te zijn wist Skunk in de derde set de lange ralleys te winnen en daardoor ook de set.

De laatste set begon Skunk wederom tam en kwam het op een 7-15 achterstand. De set leek verloren, maar in een waar spektakelstuk kwamen de Veghelaren terug in de set. Zowel Skunk als Forza kregen vele setpunten, maar steeds werd dit niet afgemaakt. Bij een stand van 40-39 sloeg Forza de aanval over de lijn en was de winst voor Skunk.

Komende week mogen de Veghelaren de goede vorm een passend vervolg geven tegen Zuvo uit Zundert. In sporthal 'Onder de mast' speelt Skunk om 14.00 uur een uitwedstrijd. Bij winst blijft Skunk in het spoor van de koplopers.