Geel-Zwart wint en verliest.

Geel-Zwart hervat de (zaal)competitie na de jaarwisseling

Sport 205 keer gelezen

VEGHEL | Voor de Veghelse hockeysters van Geel-Zwart Dames 1 stonden er afgelopen zondag twee wedstrijden op het programma.

De eerste wedstrijd speelde Geel-Zwart tegen Hopbel dames 1. Ze begonnen sterk en al snel kwam de 1-0 door Madelief de Beer. Maar Hopbel liet dit niet zomaar gebeuren en scoorde de 1-1 vanuit een benutte strafcorner. Dat was ook de ruststand. Na de rust probeerden de Veghelse dames het spel te domineren en ze kwamen door Marloes van Roosmalen op voorsprong. Niet veel later wist Madelief de Beer haar tweede treffer van de wedstrijd te maken, 1-3. De dames van Geel-Zwart hielden het initiatief vast en wisten verder uit te lopen via Jolien Bogers (2x). In de laatste minuten ging Madelief de Beer nog een keer richting doel en zij bepaalde de eindstand op 1-6.

Voor de tweede wedstrijd stond Breda Dames 1 op het programma, een geduchte tegenstander. Binnen één minuut wist Breda al een doelpunt te maken. Met nog een hele wedstrijd voor zich probeerde Geel-Zwart zich terug te vechten. Door gebrek aan pit aan Veghelse zijde wist Breda de voorsprong tot de rust verder uit te breiden naar 5-0. Na de rust begon Geel-Zwart met wat meer vertrouwen en dat was zichtbaar in het spel. Echter waren er ook vlagen van onzekerheid, deze momenten werden keihard afgestraft door Breda. Eindstand: 9-0.
Zondag 22 januari speelt Geel-Zwart om 17.05 uur tegen Oss Dames 1 en om 18.45 uur tegen Etten-Leur Dames 1. Deze speelronde wordt gehouden in de Zuideinderparkhal in Schijndel.