Afbeelding

Goede score bij kruisboogschieten bij het Sint Barbara Gilde

Algemeen 323 keer gelezen

VEGHEL | Er lag afgelopen zondag een laagje sneeuw over het schietterrein bij het Veghelse Gilde. Om 09.00 uur begon daar de competitie Kruisboogschieten. Deze competitie vindt jaarlijks plaats met alle dertien Gilden van Gildenkring 'De Hoge Schuts'.

Soms met eigen boog, soms met een kruisboog van het Gilde. Vaak mannen, soms vrouwen, soms jongeren, soms ouderen. Het was een behoorlijke groep die kwam schieten, in totaal zo'n 64 deelnemers

Schieten
Het Veghelse Gilde hield de uitslagen nauwlettend in de gaten. Ook de inwendige mens werd goed warm gehouden door drank, soep en lekkere broodjes.
Jan Bramer, lid van de schietcommissie, was tevreden over het verloop. Rien Friebel had een perfecte score door van de 15 schoten er 15 raak te schieten. "Als hij dit voortzet, kan hij van de C-klasse naar de B-klasse", vertelde Jan. Gemiddeld schiet men er 11 af.

Jeugd
Schieten mag vanaf 12 jaar, daardoor waren er negen jeugdige deelnemers die met begeleiding heel goed meededen. Het doel is 12 meter hoog en een schijfje dat 2 tot 3 centimeter uitsteekt. Niet eenvoudig dus.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant