Miriam is ruim 40 jaar werkzaam geweest als psycholoog in de regio Veghel (Foto: Riet Jonkers).
Miriam is ruim 40 jaar werkzaam geweest als psycholoog in de regio Veghel (Foto: Riet Jonkers).

Miriam Cloïn neemt afscheid na bewogen carrière

Algemeen 2.039 keer gelezen

VEGHEL | "Onze zeer gewaardeerde collega Miriam Cloïn-Brouwers gaat na een lange, bewogen carrière, waarin zij met grote betrokkenheid en bevlogenheid heeft geïnvesteerd in de zorg en opvang van onze cliënten, met welverdiend pensioen", dat laten Miriams collega's van het Psychologisch Centrum Lambertushof in Veghel weten.

Miriam is ruim 40 jaar werkzaam geweest als (klinisch) psycholoog in de regio Veghel en heeft ook landelijk als beleidsmaker haar steentje bijgedragen. Door de jaren heen is de praktijk uit z'n jasje gegroeid: Miriam is solo gestart aan huis, waarbij ze snel samenwerking is aangegaan met diverse huisartsen in de regio. De praktijk aan het Lavasveld groeide al snel uit tot psychologenpraktijk Veghel met het aantrekken van enkele nieuwe collega's. Door toenemende hulpvragen was uitbreiding noodzakelijk en is de overstap gemaakt naar de oude Lambertusschool aan de Stationsstraat. Mede door de inzet van Miriam staat daar momenteel een bloeiende praktijk. Ze heeft in al haar werkzame jaren vele startende collega's opgeleid tot ervaren behandelaars. Ze heeft er vertrouwen in dat haar missie, namelijk het leveren van kwalitatieve psychologische zorg, voortgezet gaat worden. Hierdoor kan ze met een gerust hart met pensioen gaan.

Kijkdoos
Terugkijkend heeft Miriam zich gerealiseerd dat ze haar keuze voor psychologie gemaakt heeft op de middelbare school, door enkele ervaringen die indruk op haar hebben gemaakt.
Als directeur van een middelbare school, liet haar vader haar zien hoe je mensen goed kunt aanvoelen en nieuwe kansen kunt bieden. Door haar observerend vermogen en natuurlijke nieuwsgierigheid naar gedrag van mensen viel het haar op dat één en dezelfde persoon zich in verschillende situaties heel anders kan gedragen. Ze heeft altijd de overtuiging gehad dat er een reden is, waarom een persoon doet wat hij of zij doet. Het als een detective op zoek gaan naar de reden van iemands gedrag is jarenlang Miriams drijfveer geweest.
Zoals Miriam zelf haar werk als psycholoog omschrijft: "Ik maak graag samen met de cliënt een kijkdoos van hem of haar, waardoor ze zichzelf leren begrijpen. Mensen zijn altijd te begrijpen, als je de puzzel weet te leggen."

Pensioen
Het grote gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid dat ze van huis uit heeft meegekregen, heeft mede bijgedragen aan de keuze voor dit vak. Miriam gaat nu van haar welverdiende pensioen genieten samen met haar partner Jacques, haar kinderen en kleinkinderen.
Op vrijdag 20 januari is er een nieuwjaarsborrel bij Psychologisch Centrum Lambertushof. Miriam zal op deze borrel aanwezig zijn. Daar kan men persoonlijk afscheid nemen tussen 16.00 uur en 18.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant