Afbeelding

Nieuwe CEO voor Vanderlande

Zakelijk 1.222 keer gelezen

VEGHEL | Vanderlande heeft Remo Brunschwiler benoemd als nieuwe CEO. Hij volgt per 1 februari Govert Hamers op, die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Govert Hamers zal tot medio 2017 aan Vanderlande verbonden blijven in verband met het overdrachtsproces.

Remo Brunschwiler is geboren in Zwitserland en startte zijn carrière in 1984 als strategisch planner bij Ciba-Geigy's hoofdkantoor, voordat hij twee jaar later zijn loopbaan voortzette binnen hetzelfde bedrijf in Italië in product management voor farmaceutische producten. Hierna werkte hij als adviseur bij McKinsey & Company en als Directeur van de Eurocargo Divisie bij Danzas Management AG. Zijn eerste rol als CEO was vanaf 2003 binnen Swisslog Holding AG, waar hij 10 jaar werkzaam is geweest. In 2013 betrad hij dezelfde positie bij Selecta Management AG.
Remo Brunschwiler kijkt uit naar zijn nieuwe rol: "Ik ben verheugd nu onderdeel te zijn van deze sterk groeiende onderneming. Het managementteam, onder leiding van Goof Hamers, heeft Vanderlande op een uitmuntende manier weten te positioneren als een wereldmarktleider op het gebied van efficiënte logistieke procesautomatisering."
De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Arthur van der Poel, laat namens Vanderlande weten: ''Wij ondersteunen de aanstelling van Brunschwiler als CEO van het managementteam volledig en heten hem welkom binnen het bedrijf. Wij wensen hem alle succes bij de verdere ontwikkeling van de bedrijfsstrategie van Vanderlande.''

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant