Afbeelding

Twee goede doelen gesteund door Stichting Deken van Miertpenning

Algemeen 877 keer gelezen

VEGHEL | Het eerste Deken van Miert Penning Gala vond op 14 oktober 2016 plaats. Tijdens deze bijzondere avond in de Lambertuskerk in Veghel waren 400 gasten met een gemeenschappelijk doel: sociaaleconomisch en maatschappelijk betrokken en trots zijn. Tijdens deze avond zijn twee 'iconen' van Veghel geëerd. De erepenning is geschonken aan de Zusters der Franciscanessen en de eerste Deken van Miert Penning is toegekend aan Mars.

De opbrengst van het gala is bestemd voor de financiering van een rolstoelbus voor Veghelse zorginstellingen en voor het Restauratiefonds Sint Lambertuskerk. Dankzij de tafelverkoop, sponsoren, vrijwilligers, donateurs en veiling is een bedrag van 50 duizend euro geschonken voor de aanschaf van een rolstoelbus voor de zorginstellingen in Veghel en Erp. Op woensdag 25 januari gaat de Deken van Miert bus haar eerste ronde doen langs de zorginstellingen.

Film
Daarnaast heeft de Stichting eind 2016 ook de schenking aan het Restauratiefonds Sint Lambertuskerk volbracht. Met een bedrag van maar liefst 10 duizend euro is pastor Smulders erg blij. Er is van een deel van dit bedrag inmiddels een film gemaakt van de kerk en in het bijzonder de toren, die bij de rondleidingen getoond kan worden.


2018
Het volgende Deken van Miert Penning gala vindt plaats op vrijdag 26 oktober 2018 in de Lambertuskerk. Meer informatie hierover of de film bekijken van de eerste gala-avond? Kijk dan op www.dekenvanmiertpenning.nl.

De film is ook hieronder te bekijken:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant