Elise Gerrits verzamelt ongeveer twintig jaar sneeuwbollen.
Elise Gerrits verzamelt ongeveer twintig jaar sneeuwbollen.

Tentoonstelling verzameling sneeuwbollen op de verzamelbeurs

Algemeen 506 keer gelezen

EERDE | De afdeling Zuid-Nederland van 'De Verzamelaar' houdt op zondag 22 januari een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis De Brink in Eerde. Deze keer houdt Elise Gerrits uit Mill een tentoonstelling met haar verzameling sneeuwbollen.

Elise Gerrits verzamelt nu ongeveer 20 jaar sneeuwbollen. Ze heeft er inmiddels ongeveer 130 bij elkaar verzameld. Ze koopt ze zelf als vakantiesouvenir, maar sinds haar vrienden weten dat ze sneeuwbollen verzamelt, brengen die ze ook vaak voor haar mee na een vakantiebezoek. Op die manier heeft ze al sneeuwbollen bij elkaar verzameld uit veel verschillende landen. Ze geeft er zelf meestal niet veel geld aan uit.
De voorwaarde waar de sneeuwbol aan moet voldoen, is dat de bol van glas moet zijn en de voet van steen (polystone). Elise koopt ook niet de eerste de beste sneeuwbol die ze tijdens de vakantie tegenkomt, maar kijkt eerst goed rond welke ze echt leuk vindt of waar ze een leuk verhaal over weet te vertellen (zoals bijvoorbeeld van een mooi uitstapje).

Ruilen
De tentoonstelling is komende zondag te bekijken in Eerde tijdens de verzamelbeurs. Meer informatie over de verzameling of de verzamelbeurs staat op www.EveryOneWeb.com/verzamelbeurs. Op deze site staat ook een uitgebreid verhaal.
De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 22 januari van 09.00 uur tot 12.00 uur in De Brink aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde. Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen. Vergeet dus niet ruilmateriaal mee te brengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant