Meer als 11 met heerlijke satire op bejaardenzorg (Foto's Aard van Hoof)
Meer als 11 met heerlijke satire op bejaardenzorg (Foto's Aard van Hoof)

Swingende pronkzitting jubilerende Reigers

Carnaval 1.766 keer gelezen

ZIJTAART – In het voormalige nonnenklooster waren alle 325 plaatsen twee avonden bezet. Het 55e jubileumjaar van carnavalsvereniging De Reigers liep als een rode draad door de meeste acts. Van de achttien optredens waren er slechts twee van buiten Zijtaart. De rest toonde aan waar een klein dorp groot in kan zijn. De 55e pronkzitting was top en mag de boeken in als een van de beste van de laatste jaren.

Veel dorslustige 'Hoogheden' uit de regio schaarden zich onder het publiek in het Dorpshuis aan de Pastoor Clercxstraat in Zijtaart. Prins Bas van de Oivers uit Eerde, Prins Johan d'n Urste van de Zandhazen, Prins Robert d'n Urste van Kuussegat, Prins Ronald d'n urste van de Paplippels, Prins Patrick dun Urste van Empeldonk en Prins Pap d'n Urste van Papgat met nog een bevriende carnavalsclub uit Sint Oedenrode. De Heikrikkels waren er ook echter zonder prins waar de nieuwe heerser op 28 januari wordt onthuld. Gastheren  waren vanzelfsprekend Prins Teun d'n Urste en zijn adjudant Alco Brugmans van De Reigers. Na het openingswoord van voorzitter Mari Bekkers wenste Prins Teun iedereen 'unne skonne' avond.



Harten-3 met swingend optreden gesteund met dans van de dansmariekes 

Harten-3
Een toffe avond zou het worden in een lang programma dat om half acht zijn aanvang had en iets na middernacht eindigde. Speaker Wiljan van Hoof sprak de onderdelen naadloos aaneen. De Boemelaars, onder leiding van Björn van der Heijden, is een achttien karaats kwaliteitsband. "We zijn als goede wijn en worden elk jaar beter", wist Björn Kliknieuws ooit te melden. Een van de beste optredens zat hem aan het begin van de avond met Harten-3 die met een swingende medley de zaal warm wisten te draaien. De dansmariekes blijven vertederend en dan vooral de kleintjes waar soms geen touw aan vast te knopen valt, maar het doet de zaal smelten, elk jaar weer. Crist Broks en Frans van den Broek maakten met 'Ok B Zegge' weer een rondje door Zijtaart en namen vele plaatselijke bekendheden op de hak. Helaas voor de laatste maal stond te lezen op de ruggen van de twee plaatselijke 'roddelkoningen.' De slagwerkgroep timmerde er lustig op los met een rustig begin en een klinkend einde op alle potten en pannen in de keuken.



Het laatste optreden van 'Ok B zegge' 

Knallende afterparty
Patrick van den Elzen was weer terug in de ton en liet zich gelden als plaatselijke tonprater. "Bij de Reiger en Kleijngeld kunde lekker eten" wist hij te zeggen. "Als gu het lust natuurlijk", kwam er met een dikke knipoog nog achteraan. Het cabaret van Jeroens Clan uit Best kreeg veel applaus zo ook tonprater Jan Strik uit Someren, samen de twee enige niet Zijtaartse optredens. De ludieke parodieën op sterreclames van de raad van elf liepen als een terugkerend intermezzo door de zittingsavond en konden op een groot scherm bekeken worden. Humberto Tan had als gasten alle oud artiesten die ooit optraden op de pronkzitting en mochten hun 'kunstje' nog een keer opvoeren. Dansgroep Return bracht vrijdag een spetterende Queen versie, maar hadden de pech dat het geluid ze kort in de steek liet. De vriendengroep van Prins Teun waar zijn echtgenote Suzanne druk naar hem opzoek was en de Meer as 11 de draak stak met de krampachtige verzorging in een bejaardenhuis. Aan een heerlijke avond, die geen minuut verveelde, kwam een einde met de traditionele finale en alle artiesten nogmaals op het toneel. De zaal werd vrijgemaakt voor de altijd knallende afterparty tot in de vroege uurtjes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant