Dennie Witjes redt voor Best Vooruit (Foto's Peter Kuijpers)

Heeswijk incasseert vierde zeperd achtereen

Sport 655 keer gelezen

BEST – Slechts één inhaalduel kon in 2F doorgang vinden. In Best tegen Best Vooruit verloor Heeswijk met 2-1. Het was de vierde opeenvolgende nederlaag voor de Balledonkers. Robin Buiks, kersvers tijdens de winterstop uit België overkomen, pofte de 1-0 binnen na rust. Wouter van Dijke kopte Heeswijk weer langszij, maar Tim Fiolet bepaalde met zijn treffer de 2-1 winst voor het team van trainer Jurgen van Wanrooij.

Oud spits Johny Gordijn wist het achter zijn bakkie koffie vooraf wel te zeggen: "Het wordt tijd voor een overwinning. Dat moet niet te lang duren. Ik wou dat ik het zelf nog kon, maar de spiertjes willen niet altijd meer", sprak misschien wel de meest scorende spits van Heeswijk ooit. Best Vooruit zag in de winterstop een oudgediende terugkeren. Naar Best Vooruit liet zich overschrijven Robin Buiks (31) die voor hij naar België vertrok ooit bij Best Vooruit speelde. Patrick Witjes, die samen met zijn broer Dennie Witjes dit seizoen overkwam van FC Uden, hebben het naar hun zin in Best. Patrick Witjes speelde niet: "Nee ik heb nog te weinig minuten gemaakt na mijn spierblessure, misschien een half uurtje, maar dat is aan de trainer."

De 1-1 van Wouter van Dijke (10) Foto Peter Kuijpers

De wedstrijd kende een saaie eerste helft. Veel balverlies en kozen de ploegen te snel voor de lange bal. Best Vooruit was nog het meest dwingende en kreeg via Buiks al vroeg een kans, maar de bal ging over. Arjen Haast antwoordde met een rakelings overgeschoten vrije trap namens Heeswijk. De ploeg van trainer Marc van de Ven leek in de 28e minuut op voorsprong te komen. Na een half uur leken de blauw-witten op voorsprong te komen toen Danny Aarts goed druk zette en op de zestien meterlijn de bal ontfutselde van de Bestse verdediging. Helaas kreeg hij het speeltuig niet meteen mee om af te drukken in het zo goed als lege doel, maar hij moest terug kappen om in schietpositie te komen. Hierbij tikte een verdediger de bal echter voor de voeten van de mee opgekomen Wouter van Dijke die vervolgens de 0-1 binnenschoot. Tot ieders verbazing floot scheidsrechter Van den Hurk voor buitenspel en keurde het doelpunt af. Tot aan de rust bleven grote kansen verder uit.

De tweede helft werd beter en had meer actie in zich. De ploegen gingen beiden voor de eindzege dat werd duidelijk. In de 55e minuut viel de 1-0. Buiks werd in het keepersgebied aangespeeld en scoorde onder doelman Patrick Lunenburg door. Bij Heeswijk werden de ruggen nog eens gekromd en werd het alle ballen op Wouter van Dijke. Best Vooruit had de handen vol aan de handige en fysiek sterke Van Dijke. Een maal leek hij te scoren maar schoot de bal in het zijnet. In de 66e minuut was het dan toch raak. Uit een hoekschop kopte hij snoeihard de in die fase verdiende gelijkmaker binnen: 1-1. Het werden hectische minuten want vijf minuten later was het Best Vooruit dat scoorde. De vrijgespeelde Tim Fiolet gaf Lunenburg geen kans en schoot zijn team op voorsprong. Het werd een fase van vele wissels, maar doelpunten bleven uit. Best Vooruit, niet eens goed spelend, klimt langzaam op in het linkerrijtje. Heeswijk mag na gaan denken hoe het uit deze tot nu toe negatieve prestatiecurve kan geraken.

Heeswijk: Patrick Lunenburg, Camiel van Doorn (86. Cieraad Marck), Wout Cuijpers (71. Rutger van der Burgt), Tom Sleddens, Dylan Davies, Stef Adank, Juul Heerkens, Wouter van Dijke, Danny Aarts (76. Max Sluiter), Arjen Haast, Bryan van Deursen.