Van vroeg tot laat zijn ONE Jeugdambassadeurs in de Tweede Kamer geweest om te praten met verschillende politieke partijen.
Van vroeg tot laat zijn ONE Jeugdambassadeurs in de Tweede Kamer geweest om te praten met verschillende politieke partijen.

Lotte zet strijd tegen armoede op politieke agenda

Algemeen 652 keer gelezen

EERDE | Lotte Keetels (25) uit Eerde is geselecteerd om mee te doen met het prestigieuze ONE Jeugdambassadeursprogramma. Afgelopen week is het programma gestart met workshops en met lobbygesprekken in de Tweede Kamer.

Van vroeg tot laat zijn ONE Jeugdambassadeurs in de Tweede Kamer geweest om te spreken met (kandidaat-)Kamerleden van de verschillende politieke partijen, van de SP en GroenLinks tot D66 en het CDA. Vanwege de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen hebben de ONE Jeugdambassadeurs zich voorgenomen om dit jaar de wereldwijde strijd tegen extreme armoede op de politieke agenda te krijgen en te houden. Daarom hebben ze in deze gesprekken de Haagse politici gevraagd te beloven dat ze de komende jaren willen bijdragen aan het beëindigen van extreme armoede in de wereld. En dat is, met een mooie oogst van 19 ondertekende verklaringen in een dag, goed gelukt.

Lotte Keetels.

Toekomst
Alle verkiesbare kandidaten van de huidige politieke partijen zullen door de ONE Jeugdambassadeurs tot aan 15 maart, de dag van de verkiezingen, gevraagd worden de verklaring te ondertekenen. De beelden hiervan en de verhalen hierover en verdere informatie over wat mensen zelf kunnen doen, zijn tot aan de verkiezingen te vinden via www.one.org/ONEVoteNL. "Jongeren zijn de toekomst. Door ons nu al in te zetten voor iets dat we belangrijk vinden, kunnen we die toekomst een stuk mooier maken. Het is ontzettend gaaf dat politici daar ook echt met ons over in gesprek willen gaan. Veel van de politici waren het er ook mee eens dat we ons als Nederland moeten inzetten om extreme armoede tegen te gaan", aldus de 25-jarige Lotte.

Aids, tuberculose en malaria
In totaal zijn er 40 jongeren vanuit heel Nederland geselecteerd om mee te mogen doen met het programma dat loopt tot het einde van het jaar. Zij gaan als vrijwilliger publieke evenementen organiseren, lobbyen bij politici en verhalen vertellen in de media. Samen met 300 andere Europese ONE jeugdambassadeurs, waaronder uit België, Frankrijk en Ierland, zetten zij zich in voor het beëindigen van extreme armoede.
Het afgelopen jaar hebben de Nederlandse ONE Jeugdambassadeurs onder andere hun stemmen laten horen voor vrouwen in ontwikkelingslanden en meegeholpen maar liefst dertien miljard dollar op te halen voor het Global Fund ter bestrijding van aids, tuberculose en malaria. "De ONE Jeugdambassadeurs zijn een indrukwekkend stel jongeren. We zijn erg blij met ze en we zijn er trots op dat juist zij aan onze kant staan in de strijd tegen extreme armoede. Ik ben zeer onder de indruk van hun kwaliteiten, die gelijk zichtbaar waren in de topontmoetingen op het Binnenhof, op hun eerste dag als ONE Jeugdambassadeur. De politieke partijen zullen rekening moeten houden met de passie van deze Jeugdambassadeurs tijdens de verkiezingscampagne de komende weken, die laten echt niet los als ze ergens hun tanden inzetten", legt Rinze Broekema van ONE in Nederland uit.

ONE is een non-profit campagne- en lobbyorganisatie die zich inzet om extreme armoede en voorkombare ziektes te beëindigen, met name in Afrika.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant