Sporen speuren met nieuwsgierige speurneuzen

Algemeen 128 keer gelezen

EERDE | Onder leiding van IVN gidsen kan men zondag 12 februari op zoek naar sporen van dieren in de Eerdse Bergen. Het wordt een excursie door de bossen van Eerde, waarbij naar tekens wordt gezocht van aanwezigheid van de dieren.

Dieren en vogels kennen blijkbaar ook de kalender en zorgen dat ze goed verstopt zitten als hele hordes luidruchtige mensen langskomen. Het is ook moeilijk om dieren te bekijken. Planten blijven staan en zijn daarom ook vaak onderwerp van studie. Vogels kun je, als je een beetje kennis en een goede verrekijker hebt, nog wel eens van dichtbij bekijken. Maar andere dieren zijn erg moeilijk in het vizier te krijgen. De meeste zoogdieren zijn erg schuw, houden zich schuil overdag en zijn actief in schemer of nacht. Behalve af en toe een konijntje en een muis zie je weinig zoogdieren. Sporen die de dieren hebben achtergelaten kan men wel vinden. De prenten in modder, zand of sneeuw, door dieren zo maar achtergelaten als bewijs van hun aanwezigheid. Andere stille getuigen kunnen zijn; haren,veren en nesten. En als laatste teken van leven laten dieren hun uitwerpselen achter.

De toch begint om 10.15 uur vanaf de Berghut in Eerde. Carpoolers vanuit Veghel kunnen zich om 10.00 uur melden op het Stadhuisplein. Meer info via Fia Fierstel: 366950 of 0622609707.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant