Afbeelding

Lezing over hoogsensitiviteit bij kinderen

Algemeen 421 keer gelezen

VEGHEL | KennisMakers Evelyn Sanders en Corina Patings geven op 22 februari in Bibliotheek Veghel een lezing over hoogsensitiviteit bij kinderen. Ze vonden elkaar ooit als collega's binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Door hun eigen kinderen wakker geschud en in aanraking gekomen met hoogsensitiviteit, ontdekten ze wat het betekent als je de karaktereigenschap 'hoogsensitief' hebt.

De eigen ervaringen als hoogsensitieve vrouw, moeder en professional maken dat ze zich vol enthousiasme in willen zetten voor hoogsensitieve kinderen en hun ouders. Met de nodige humor vertellen zij hun verhaal waarbij ze uitgaan van de kwaliteiten van deze eigenschap.
Hoogsensitieve kinderen worden vaak moeilijk begrepen door hun omgeving. Ze hebben veel langer de tijd nodig om bepaalde dingen te verwerken en te accepteren. Bij te veel verschillende activiteiten in relatief korte tijd raken hoogsensitieve kinderen eerder vermoeid en kunnen ze door oververmoeidheid heftiger reageren. In deze lezing wordt dit gekoppeld aan de dagelijkse praktijk: hoe kun je kinderen bewuster maken van wat ze ervaren? Tips en tools worden aangereikt om je kind beter te kunnen begrijpen en begeleiden.

De lezing is op 22 februari om 20.00 uur in Bibliotheek Veghel. Toegang is gratis, graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekveghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant