Afbeelding

Route van de Grote Optocht is bekend

Carnaval 2.321 keer gelezen

VEGHEL | De grote carnavalsoptocht trekt op zondag 26 februari weer door Kuussegat. Deze start om 13.00 uur vanaf de Kolonel Johnsonstraat. Vanaf daar voert de route langs de Markt door de Deken van Miertstraat en de Molenstraat naar de Stationsstraat. De optocht komt daar om ongeveer 13.30 uur aan. Vanaf de Stationsstraat slaat de optocht rechtsaf naar de Leo van der Weijdenstraat om vervolgens via de Zeven Eikenlaan, de Hezelaarstraat en de Hoofdstraat weer op de Markt te eindigen. De kop van de carnavalsstoet arriveert daar rond 15.00 uur.

Prins Robert d'n Urste voert de stoet aan en neemt aan het einde het defilé af. Het aantal deelnemers ligt dit jaar rond de 1000, verdeeld over 54 startnummers, waaronder 19 wagens.

Eigen categorie
Dit jaar hebben zich veel paren en individuele deelnemers ingeschreven. Daarom heeft de Optochtcommissie besloten dat deze deelnemers een 'eigen categorie' krijgen met mooie prijzen. Ook wordt dit jaar voor het eerst een tweede publieksprijs uitgereikt. Naast de publieksprijs voor de wagens is er nu ook een publieksprijs voor 'alles wat loopt', zoals loopgroepen, paren en individuelen. Door het inleveren van het optochtprogramma, dat voorafgaand aan de optocht wordt uitgedeeld, bepalen de bezoekers wie de winnaars zijn van deze publieksprijzen.
De prijsuitreiking vindt om ongeveer 17.00 uur plaats in Keizersdrôme op de Markt.

Meer informatie staat op de website: www.kuussegatters.nl. Vragen kunnen gemaild worden naar oc.kuussegatters.secr@gmail.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant