Afbeelding

'Met het binnenhalen van John geven we het programma nog wat extra glans'

Carnaval 1.542 keer gelezen

VEGHEL | Keizersdrôme is tijdens carnaval in Kuussegat een begrip. Ook dit jaar staat er weer van alles op het programma. JB Pot is namens CV de Kuussegatters medeverantwoordelijk voor de programmering. "We hebben een gevarieerd en prachtig programma."

Voor JB Pot is het nu al een onvergetelijke carnaval en dat terwijl carnaval nog moet beginnen. De reden is minder leuk. "Ik heb twee weken geleden een ski-ongeluk gehad. Mijn hele linkerknie is kapot en daarom moet ik overal met krukken naartoe. Taxi Sjors en Tuktuk de Meierijstad zijn dit jaar mijn beste vrienden", lacht JB. Het heeft zijn enthousiasme over carnaval en het Keizersdrôme namelijk niet getemperd. "Allicht ga ik carnaval vieren. Deze omstandigheden zijn niet meer terug te draaien. Ik heb er nog altijd verschrikkelijk veel zin in."

Hollandse avond
De derde editie van Keizersdrôme in 2016 zorgde voor sfeer, feest en gezelligheid in het Veghelse centrum. Reden genoeg voor alle samenwerkende partijen om ook dit jaar dit initiatief voort te zetten. JB is druk bezig geweest met de programmering van Keizersdrôme. "Het programma bevat een hoop hoogtepunten. Ik wil nog even de nadruk leggen op de Hollandse middag en avond op dinsdag. De middag wordt gesponsord door Koflexwerk. Wij als de Kuussegatters zijn Gerard de Kock en consorten enorm dankbaar." Hoogtepunt van de Hollandse middag wordt naar alle waarschijnlijkheid het optreden van Henk Dissel. JB legt uit waarom: "Hij is een grote naam in zijn genre en een jonge, spontane gast. Een prima opwarmertje voor de slotact van de avond."

John de Bever
Tijdens het Tranenbal, de laatste avond van het carnavalsseizoen, op dinsdagavond wordt afscheid genomen van Prins Robert d'n Urste en zijn Adjudanten Jan en Nico. Dit jaar heeft de organisatie een bijzondere slotact geboekt: John de Bever. De zanger en ex-proefvoetballer scoorde nog niet al te lang geleden een monster hit met 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht'. "Dit wordt de vrolijke afsluiting van Carnaval 2017. Voorheen was er geen slotact. Met het binnenhalen van John geven we het programma nog wat extra glans", vindt JB. Een hoop Hollandse gezelligheid dus.

Duidelijke lijn
Niets lijkt een succes nog in de weg te staan. Hoe anders was dat na de ietwat teleurstellende eerste editie. JB: "Het was allemaal iets teveel in het eerste jaar. Veel optredens, maar niet echt een duidelijke lijn. Dat hebben we veranderd."
De organisatie achter het Keizersdrôme ging thema's hanteren, speelde slim in op de jeugd die ook graag carnaval vieren en straalde herkenbaarheid uit. Geen eenvoudige klus geeft JB toe. "Je moet met verschillende factoren rekening houden. Als je een band boekt voor een avond moet deze wel een avond kunnen dragen. Ze moeten een breed repertoire hebben en zo verschillende groepen aanspreken."
Daarnaast wordt er altijd gekeken of de acts niet al in omliggende dorpen optreden. "In de line-up probeer je ieder jaar wel steeds iets te vernieuwen. Het concept staat."

'Geoliede machine'
Ook de samenwerking met de horeca en de Sligro verloopt uitstekend. "Het is een geoliede machine." De Markt gaat binnenkort op de schop. JB hoopt dat de grote tent volgend jaar gewoon weer terugkeert. "Een centrale residentie moet er zijn tijdens carnaval. De Markt is daar de perfecte locatie voor met de kroegen op loopafstand", zegt hij.
Vanuit CV de Kuussegatters vinden de traditionele carnavalsevenementen in de tent plaats, zoals: de Sleuteloverdracht, de prijsuitreikingen na de optochten, KuusseMontag en het Tranenbal. "Plan maar vast vijf dagen vrij in je agenda om lekker te feesten op de Markt in Veghel", besluit JB.
Ook dit jaar is, met uitzondering van de twee Full Moon Party's, alles gratis toegankelijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant