Afbeelding

Matthäus Passion bij de Zusters Franciscanessen

Algemeen 991 keer gelezen

VEGHEL | Kamerorkest Alveare uit Veghel, het Philips' Philharmonisch Koor uit Eindhoven en het Helmonds Kamerkoor spelen op vrijdag 7 april om 19.00 uur een uitvoering van het grote meesterwerk van Johan Sebastian Bach, de Matthäus Passion. Dit majestueuze werk vinden we dit jaar in een uitvoering in Veghel in de kapel van de zusters Franciscanessen aan de Deken van Miertstraat.

De verschillende koren zijn een samenwerkingsverband aangegaan en zijn er bijzonder trots op om met diverse musici en zangers een uitvoering van dit muzikale kunstwerk te geven op het allerhoogste niveau.
De uitvoering vindt plaats in de kapel van het klooster van de Franciscanessen met een voor dit werk, prima akoestiek. Het werk is geschreven voor twee orkesten en twee koren en de totale bezetting, inclusief zes solisten bestaat uit ruim 100 instrumentalisten en zangers. Een imposante aanblik onder een muzikale kunstzinnigheid van Bach die blijft verwonderen en ontroeren. Het lijdensverhaal van Christus naar het evangelie van Mattheus. Het verhaal, dat verteld wordt door de evangelist/tenor en de Christus/bas, ondersteund door aria's en koralen van verdere zangsolisten en koren. Het geheel staat onder leiding van de vaste dirigent van Alveare, Sander Teepen.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het UITpunt Veghel en online via www.mp2017.nl. Daarnaast kan men kaarten kopen aan de deur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant