De deelnemers van Maestro Meierijstad. Bram heeft het overwinningsbeeldje stevig vast.
De deelnemers van Maestro Meierijstad. Bram heeft het overwinningsbeeldje stevig vast.

Bram van den Boogaart is de nieuwe Maestro van Meierijstad

Algemeen 1.632 keer gelezen

VEGHEL | Bram van den Boogaart werd afgelopen zaterdagavond gekroond tot de Maestro van Meierijstad 2017. De Veghelaar versloeg zijn vijf tegenstrevers in een goede en kwalitatief sterke avond waarin alle Maestro's het orkest van Muziekvereniging Frisselstein uit Veghel dirigeerde. Bram volgt Jurriaan Banens op.

Bram ontving de prijs uit handen van de vorige winnaar Jurriaan Banens.

Het was druk afgelopen zaterdag op het Fioretti College. Ruim 200 man zagen hoe Leo Rijkers, Natasja de Groot, Barbara Brouwer, Bram van den Boogaart, Dré den Ouden en Jeroen van de Crommert de baton ter hand namen. De Maestro's werden bijgestaan door dirigent Michiel van Vliet. De presentatie was in handen van Pieter van Dieperbeek.

Progressie
Na zes mooie uitvoeringen, afgewisseld met een paar goed uitgevoerde stukken door het groot orkest onder leiding van Michiel van Vliet, werd de winnaar gekozen door leden van het Groot Orkest en het oordeel van Michiel van Vliet. Gekeken naar progressie die de deelnemers hebben doorgemaakt. Uiteindelijk ging Bram er met de eer vandoor. "Een Nederlandse Meester maakt nog geen Maestro. Ik dank het orkest. Ik had dit niet zonder hen kunnen doen, maar zij hadden het makkelijk zonder mij kunnen doen", aldus Bram.

Terugkerend evenement
Het publiek en de presentator lieten duidelijk merken dat ze het mooi zouden vinden als Maestro Meierijstad een terugkerend tweejarig evenement wordt. Liesbeth Franssen van Muziekvereniging Frisselstein blikte terug op een succesvolle tweede editie. "De sfeer was erg leuk en voor ons als vereniging is dit een avond waar we een heel ander publiek aanspreken. Het is een leuke manier om ons als vereniging op de kaart te zetten."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant