Ook Davy Peters werd derde.
Ook Davy Peters werd derde.

Derde plaats voor Davy Peters en Teun van Berlo

Onderwijs 773 keer gelezen

VEGHEL | Veghelaren Davy Peeters en Teun van Berlo zijn allebei als derde geëindigd tijdens de de finalewedstrijden voor Skills Heroes: de vakwedstrijden voor mbo-studenten. 

Van 16 tot en met 18 maart vonden in de RAI Amsterdam de finalewedstrijden plaats. Negen studenten van het Koning Willem I College plaatsen zich voor deze finale en streden – met succes – om de titel beste vakman, vakvrouw of vakteam. Bij de richting Stukadoor werd Teun van Berlo derde. Davy Peters werd derde bij de richting Fietstechnicus.
Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden. Variërend van autotechnicus en bloembinden tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Ruim 300 mbo-talenten uit heel Nederland gingen de competitie met elkaar aan in 50 wedstrijdrichtingen. 
Meerdere winnaars kunnen zich plaatsen voor een volgende uitdaging: WorldSkills 2017, het WK voor beroepen. Dit event vindt plaats van 14 tot en met 19 oktober in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten. Zo'n 1.300 jongeren tot 25 jaar nemen het daar op tegen vakgenoten uit 58 landen. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het WK gaan. Meer informatie: www.skillsnetherlands.nl.

Teun van Berlo werd derde.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant