Afbeelding

Boomfeestdag in Veghels Buiten

Algemeen 421 keer gelezen

VEGHEL | Wethouder Jan Goijaarts opent op woensdag 22 maart om 09.00 uur in Veghels Buiten de Boomfeestdag van de gemeente Meierijstad. Samen met kinderen van basisschool De Vijfmaster en De Fransciscusschool plant hij boompjes in het nieuwe buurtschap De Kloostertuinen en doet hij mee aan het speciale opdrachtenspel.

Later op de ochtend planten ook kinderen van basisschool de Uilenbrink nog boompjes in De Kloostertuinen. De nieuwe boompjes zijn onderdeel van de groene rand die rondom het buurtschap wordt aangelegd. In buurtschap De Kloostertuinen start binnenkort de bouw van 150 koop- en huurwoningen.

Educatief opdrachtenspel
In samenwerking met het IVN heeft de gemeente Meierijstad voor de kinderen een leuk en leerzaam spel bedacht voor de Boomfeestdag. Langs De Eeuwsels en bij de Veghels Buiten Boomkwekerij staan zes kraampjes. Bij elk kraampje mogen de kinderen een opdracht uitvoeren. Zo kunnen ze een insectenhotel maken, boomhoogtes en boomdiktes meten, de leeftijd van een boom schatten aan de hand van de jaarringen en leren ze via de creatieve opdrachten van alles over boomknoppen, bodemdiertjes, sapstromen, boomkunst en boomgedichten.

Wonen in het groen
In Veghels Buiten woon je midden in de natuur. Rondom elk erf en buurschap wordt een groene rand van bomen aangelegd. In de speciale Veghels Buiten Boomkwekerij worden daarvoor verschillende soorten jonge bomen opgekweekt, die de gemeente later in en rondom de buurtschappen in Veghels Buiten neerzet. Zo ontstaat een uniek groen woongebied. Kijk op www.veghelsbuiten.nl voor alle informatie en het woningaanbod.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant