Foto: Peter Kuijpers.
Foto: Peter Kuijpers.

Overslag van containers Meierijstad fors gestegen

Algemeen 926 keer gelezen

VEGHEL | In 2016 is de overslag van containers in de havens van de gemeente Meierijstad fors gegroeid, zo blijkt uit het jaarverslag 2016 van de havens. De overslag van containers aan de kanaalkade steeg met ruim 24 procent. De Inland Terminal Veghel is wat betreft de overslag van containers één van de grootste van Noord-Brabant.

Door de handelsboycot met Rusland en veranderende regelgeving met betrekking tot de melkquota, nam de overslag van bulkgoederen in de Oude Haven, Industriehaven en de kanaalkades af.

Recreantenhaven
Ook de recreantenhaven die van april tot en met oktober geopend is, heeft een goed jaar achter de rug. In 2016 hebben in totaal 1140 recreatievaartuigen Veghel bezocht. Dit betekent 100 recreatievaartuigen meer dan in 2015. Een toename van 8.8 procent. Ook waren er de georganiseerde dagtochten in de zomerperiode van 2016 naar Den Bosch en het Maximakanaal vanuit de recreatiehaven in Veghel. "Hiermee is de recreantenhaven een belangrijke toeristische trekker voor Meierijstad", aldus wethouder Coby van der Pas.

Nieuwe steigers
Aan de kade bij Agrifirm zijn afloopsteigers gerealiseerd. "Een positieve ontwikkeling zodat schippers die aangemeerd liggen de mogelijkheid hebben om van boord te kunnen. Hiervoor hebben de belangenorganisaties voor de schippers en de gemeente zich actief ingezet", aldus wethouder Haarry van Rooijen.
Voor 2017 gaat de focus naar het professionaliseren van het beheer en onderhoud van de havens.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant