Geel-Zwart Dames 1 is een maatje te groot voor Nova Dames 1

Sport 300 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 nam het op zondag 19 maart op tegen Nova Dames 1. In de eerste competitiehelft verloren de Veghelse dames met 3-2 van de ploeg afkomstig uit Heerlen.

De opdracht die de Veghelse ploeg meenam, na het verlies van vorige week, naar deze thuiswedstrijd was het afronden van de kansen.
In de eerste helft stond Geel-Zwart meteen op scherp en drukte veel op de helft van Nova. Madelief de Beer wist al in de achtste minuut het eerste doelpunt op haar naam te zetten. Ze omspeelde de keepster van Nova en met haar backhand sloeg ze de bal binnen. Nova kwam in de 19de minuut langszij en scoorde de gelijkmaker. Vier minuten voor rust wist Madelief de Beer Geel-Zwart opnieuw op voorsprong te zetten door de rebound van een strafcorner hoog in het net te werken.

Plek vijf
Doorzettingsvermogen en het tempo opvoeren waren de woorden die meegenomen werden uit de kleedkamer. In de 37ste minuut werd dit meteen beloond. Anne Biemans gaf uitstekend voor op Julie van Roosmalen. Zij schoot de bal met haar backhand achter de goalie van Nova. Vrij snel daarna werd ook de 4-1 gescoord door Jolien Bogers vanuit een strafcorner. Veel kansen had de ploeg uit Heerlen niet meer en Geel-Zwart had de overhand. Eindstand 4-1.
Door de overwinning van afgelopen zondag is Geel-Zwart van plek zeven gestegen naar plek vijf. Zondag 26 maart speelt Geel-Zwart haar tweede uitwedstrijd van deze competitiehelft. Ditmaal reizen de dames af naar Nuenen. Nuenen staat momenteel op een tiende plek.