Henry van Wanrooy geeft zijn aanwijzingen aan Handel (Foto's Peter Kuijpers)
Henry van Wanrooy geeft zijn aanwijzingen aan Handel (Foto's Peter Kuijpers)
+update

Volkel – Berghem Sport topper in 3D, wint Handel ook van DAW?

Voetbal 385 keer gelezen

Op zeven wedstrijden voor het einde wacht er ons weer een mooi programma in deze tergend spannende klasse. Volkel treft Berghem Sport, zonder Dave Eveleens en DAW krijgt het thuis sterke Handel voor de kiezen. Margriet en Nooit Gedacht mogen geen punten verspelen tegen FC Uden en Avanti'31. Zondag niet vergeten de klok een uur vooruit te zetten anders kom je te laat bij je club. We hebben een schema toegevoegd met wedstrijden die de topteams in deze klassen na zondag nog te spelen krijgen.

Door: Peter Kuijpers

Venhorst verloor zondag met klein verschil uit bij Boekel Sport. Wellicht had deze mooie derby de omslag kunnen zijn in het negatieve patroon van de club. Willem van der Burgt, trainer van Venhorst: "Afgelopen zondag had inderdaad voor ons de ommekeer kunnen zijn als we de kansen in de eerste helft hadden benut. Positief uiteraard dat we zoveel kansen wisten te creëren en ook de manier we aan de wedstrijd begonnen. Uiteindelijk bepalen de doelpunten hoe een wedstrijd verloopt en daar ontbreekt het op dit moment aan. Maar de doelpunten zullen weer gaan komen en daarmee ook de punten als we met dezelfde inzet en energie blijven spelen als de afgelopen wedstrijden. Zondag spelen we thuis tegen Nulandia. Het wordt een wedstrijd tussen twee teams die dringend behoefte hebben aan een goed resultaat en met volle inzet de strijd aan zullen gaan." Duidelijke taal van de scheidende oefenmeester van Venhorst die zich in vorm kan spelen voor de komende nacompetitie. Venhorst heeft tenslotte al een prijs op zak: periode-1. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Alexander Makaloski uit Veghel voor het begin.



Scheidsrechter Makaloski floot Venhorst al ooit eerder (Foto Peter Kuijpers)

Sint Michielsgestel – Den Dungen
Normaal liggen deze ploegen buiten ons verspreidingsgebied, maar omdat het zo'n zinderende derby is toch wat aandacht. Trainer Aschwin van Kessel van Sint Michielsgestel: "We zitten momenteel in een mindere periode. Afgelopen zondag verdiend verloren van Avanti'31. De slechtste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Zondag de derby tegen Den Dungen die de punten ook hard nodig hebben. Dit zijn wedstrijden waar het alle kanten op kan maar ook wedstrijden waarbij je jezelf als team bij winst een enorme boost voor de rest van het seizoen kan bezorgen. We hebben een enorm jonge en smalle groep dus wisselvalligheid is logisch en dus te verklaren. Echter, het wordt tijd dat we weer eens punten gaan halen om niet in een lastige situatie te komen. Dat besef is bij iedereen aanwezig, dus ik verwacht zondag een zeer gemotiveerd 'Gestel'. Trainer Ben Hoek van Den Dungen vindt dat deze competitie nog lang niet gespeeld is. Een speciaal duel voor Hoek die zijn zoon treft zondag bij Sint Michielsgelstel.

DSC – Boekel Sport
De ploeg uit Kerkdriel zal geprikkeld, door het verlies zondag bij Den Dungen, kost wat kost willen herstellen. En dat is nodig ook want met 21 punten zijn de 'Drielenaren' nog lang niet veilig. Boekel Sport heeft andere plannen en zal een gooi doen naar het ultieme in deze klasse: Het kampioenschap. Ruud Vermeer, trainer van Boekel Sport: "Afgelopen zondag op basis van de tweede helft een verdiende overwinning. De eerste helft krijgen we beide voldoende kansen waarbij de beste kansen waren voor Venhorst. We zijn weer een paar plaatsen gestegen en willen graag meedoen om promotie. We moeten niks. We gaan ook aanstaande zondag ons weer op de eerstvolgende wedstrijd focussen en spelen om drie punten. Van week tot week bekijken we hoe de zaken ervoor staan. Jelle Bouwmans heeft een enkelblessure opgelopen en de vraag is of hij op tijd fit zal zijn?Komende week weer lekker trainen en dan zondag op een strak veldje lekker voetballen. We hebben er zin in", zegt Vermeer de misschien wel een heerlijk afscheid krijgt bij Boekel Sport.

Nooit Gedacht – Avanti'31
Slechts één puntje peurden de Geffenaren uit het duel met Nulandia afgelopen zondag. Té weinig zullen velen gedacht hebben. Geen ramp overigens omdat koploper Margriet ook verloor. Zondag komt Avanti'31 dat de punten meer dan nodig heeft. Nooit Gedacht is op De Biescamp favoriet, dat mag duidelijk zijn. Avanti'31 moet het zondag  onder meer doen zonder spits Geert van Heeswijk die dit seizoen vermoedelijk niet meer aan spelen toe zal komen door een blessure.



Luuk Haas (6) in duel met Ruud Verstegen van Volkel. 

Volkel – Berghem Sport
Opnieuw een topper uit deze mooie klasse. Beiden smaakten zondag het zoet van de victorie. Volkel won knap uit bij DAW en Berghem Sport deed thuis hetzelfde tegen Margriet. Volkel is nog niet zeker van aanvoerder Ruud Verstegen, die met een liesblessure uitviel in Schaijk, maar trainer Tom van Dalen heeft daar goede hoop op. Ook trainer Dennis Kroes van de bezoekers heeft problemen. Aanvoerder Dave Eveleens brak zijn sleutelbeen en kan deze competitie vergeten. Een ding is wel zeker: zondag staan er 22 spelers aan de aftrap op de Eeuwsels, voor deze heerlijke topper. Trainer Tom van Dalen van Volkel kijkt nog even terug op de wedstrijd van zondag in Schaijk tegen DAW: "Om even terug te komen op de wedstrijd tegen DAW moet ik mijn team een groot compliment maken. Wij misten Stijn van Cuijk en na 20 minuten viel Ruud Verstegen uit en toch bleven wij overeind en waren we over heel de wedstrijd het betere team. Toch mooi om te zien dat de jonkies het goed oppakken. We worden ook steeds meer een collectief op het veld. Nu op naar zondag, Berghem Sport komt op bezoek. De heen wedstrijd werd 3-3 en dat zegt veel over de krachtsverhouding tussen beide teams. Zondag gaat het beslist worden op details. Gelukkig kunnen wij aanvangen met een fitte selectie."

Handel – DAW
De ploeg van trainer Henry van Wanrooy heeft een reputatie hoog te houden met het sterke spel van de laatste weken. Maar DAW had geen lekkere zondag door te verliezen thuis van Volkel. Van Wanrooy: "Zondag DAW dat iets wil goed maken van de verloren wedstrijd tegen Volkel. Ook een team dat voor het kampioenschap strijd in deze geweldige klasse. Als zij de inhaalwedstrijd winnen tegen Berghem Sport staat DAW gewoon in de top van 3D. Ik wil er nog niks van weten dat wij vrij zijn. Handel staat nog maar zes punten boven de nacompetitiegrens voor klasse behoud. Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen voor de meeste teams en dat zijn 21 punten die nog te behalen zijn door de ploegen. Het zal beter moeten als zondag bij FC Uden, waar wij een zakelijke overwinning hebben behaald met matig spel, De eerste twee goals waren prachtig. DAW, waar ik toch mooie jaren heb gehad. Met een kampioenschap en het jaar daarna een periode en gevoetbald hebben voor de tweede klasse. Waar toen Rob van der Ven Ven mijn assistent was en nu hoofdtrainer is van DAW."

Margriet – FC Uden
Na de nederlaag afgelopen zondag in Berghem, mogen de Ossenaren aan de Amstelhoef geen punten verspelen. Het is ellebogenwerk aan de top in 3D, waar de kopposities nog met regelmaat wisselen. FC Uden lijkt de grootste kandidaat om af te glijden naar de vierde klasse. Zover is het natuurlijk nog niet. Bij de Udenaren kan doelman Roel Kuilder niet spelen omdat hij wegens opzettelijk handspel een rode kaart kreeg in het duel met Handel. Zondag is Margriet torenhoog favoriet aan de Amstelhoef, dat mag duidelijk zijn. Trainer Arian Meeuwsen van Margriet: "We hebben drie schorsingen en een aantal blessures. Gelukkig is de selectie breed en kunnen we dit opvangen. Een aantal spelers komen terug van een blessure en zijn weer inzetbaar. Ik heb er vertrouwen in dat de spelers die erin komen dit op kunnen vangen." Om 14.30 uur zal scheidsrechter Van Dalen de heren tot voetballen manen.



Nog te spelen na zondag tot en met 14 mei de laatste competitiedag. 

Programma derde klasse D:
DSC-Boekel Sport
Venhorst-Nulandia
Nooit Gedacht-Avanti'31
Sint Michgielsgestel-Den Dungen
Handel-DAW
Volkel -Berghem Sport
Margriet-FC Uden

Stand derde klasse D:
1.Margriet 19-37
2.Volkel 19-37
3.Boekel Sport 19-36
4.Nooit Gedacht 19-36
5.Berghem Sport 18-34
6.DAW 18-33
7.Handel 19-27
8.Venhorst 19-26
9.Sint Michielsgestel 19-25
10.Avanti'31 19-21
11.DSC 19-21
12.Den Dungen 19-18
13.Nulandia 19-14
14.FC Uden 19-8

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant