Team Voets is blij met de vijfde plek.
Team Voets is blij met de vijfde plek.

Kroon op het werk voor Voets Specialiteitenhuis

Zakelijk 788 keer gelezen

VEGHEL | Voets Specialiteitenhuis is als vijfde geëindigd in een spannende finale van de competitie 'Beste Foodspecialiteitenwinkel van Nederland'. De sfeervolle delicatessenwinkel in de Proeffabriek op de Noordkade in Veghel, tevens showroom met kassa van de Schijndelse delicatessengroothandel Voets Specialiteiten, is met hun eerste deelname aan de competitie direct in de top van de delicatessenwereld beland.

De competitie is een initiatief van brancheorganisatie het Vakcentrum Kaas en delicatessen. Iedere foodspeciaalzaak in het land kan zich opgeven voor deze competitie. De eerste ronde bestaat uit certificering van de winkel, tijdens deze ronde wordt er kritisch gekeken naar hygiëne, HACCP, assortiment, productkennis, kwaliteit, bedrijfsvoering en presentatie. Van alle winkels die slagen voor deze certificering gaan er 25 door naar de volgende ronde, verschillende vakjury's en mystery shoppers komen de winkel (anoniem) bezoeken en letten wederom kritisch op verschillende punten.

Vakmanschap
Uit de laatste 25 mogen er maar 5 foodspeciaalzaken door naar de finale. De finalisten werden beoordeeld op hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeel(sbeleid), hygiëne en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een consumentenjury, die zich niet bekend maakte in de winkel, het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel. In de juryrapporten uiten de juryleden met name lof over het vakmanschap en de passie van de ondernemers en hun medewerkers

'Luisteren naar onze gasten'
Voets Specialiteitenhuis is door jury positief beoordeeld op de breedte van het assortiment. Met name de olies en azijnen uit de tap vielen op. Een uitgebreide keus, die door die vakkennis van het personeel en de mogelijkheid tot proeven, voor iedere bezoeker verkleind kan worden tot de juiste optie. Daarnaast is de jury opgevallen dat men bij Voets terecht kan voor een culinair cadeau voor iedereen, jong of oud. En zowel voor de particuliere als zakelijke markt. Voor Voets Specialiteitenhuis is deze prijs een geweldige beloning op een mooi eerste jaar in de Proeffabriek. "We zijn trots op ons team dat we de allereerste competitiedeelname direct bij de top van Nederland horen, dit biedt zeker perspectief voor de toekomst want we zitten nog boordevol ideeën. Onze winkel zal nooit af zijn, we blijven namelijk luisteren naar onze gasten. Wij zien voldoende mogelijkheden om te groeien in ons eigen assortiment en samen te werken met onze Proeffabriek collega's op de Noordkade", aldus eigenaar Bram Voets.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant