Job van den Elzen weer genezen van zijn blessures (Foto Peter Kuijpers)
Job van den Elzen weer genezen van zijn blessures (Foto Peter Kuijpers)

William van der Steen: 'Van Job van den Elzen gaan we nog horen'

Voetbal 944 keer gelezen

Prinses  Irene krijgt opnieuw een koploper voor de kiezen. Op die soms ondoorgrondelijke Nistelrodenaren is amper een prognose op los te laten. Erp gaat voor drie punten naar Schijndel, maar de druk ligt bij Erp. Rhode wacht op Sportpark Eikendonk in Waalwijk een pittig duel tegen WSC, dat thuis altijd goed presteert. Voorbeschouwing Heeswijk – EVVC volgt later.

Door: Peter Kuijpers

Voetbalclub Prinses Irene krijgt zondag binnen acht dagen opnieuw een kopploeg voor de kiezen. Naar de Schellen komt trainer Jurgen van Wanrooij met zijn Best Vooruit. Als de ploeg uit Nistelrode opnieuw zou winnen dan is de metafoor: 'Koppensneller' dik op zijn plek. Zowel de trainer van Best Vooruit Van Wanrooij als Van der Steen komen beiden uit Uden. Van der Steen: "Zondag opnieuw tegen de koploper, Best Vooruit in dit geval. Een goede ploeg met een brede selectie en veel mogelijkheden. Martijn van Vught komt terug van een schorsing, dat betekend dat we vrij compleet kunnen aantreden en dat er keuzes gemaakt moeten gaan worden. Job van de Elzen is weer helemaal terug en gaat nog een belangrijke rol vervullen in het slot van de competitie. Voor ons belangrijk om de drie punten in Nistelrode te houden om zo de aansluiting te houden met de bovenste ploegen."



Theo van Lieshout met Rhode naar Waalwijk (Foto Peter Kuijpers)

WSC – Rhode
Als je in blessuretijd 2-1  maakt mag je zonder overmoedig te worden toch wel alvast op drie punten rekenen? Nee dus en dat overkwam Rhode zondag. Emplina kwam in de laatste seconden nog naar 2-2 en kreeg zelfs nog een kans op 2-3. Het bleef 2-2 en zondag staat er alweer een nieuwe tegenstander: het thuissterke WSC, dat zondag bij koploper Best Vooruit maar nipt onderuit ging. Op Rhode laat deze redactie geen prognoses meer los. Trainer Theo van Lieshout puft nog uit van het einde van de wedstrijd: "Afgelopen zondag was het inderdaad een enerverende slotfase waarin we helaas, nadat we op voorsprong kwamen, in de blessuretijd ook nog de gelijkmaker tegen kregen. Uiteindelijk een terechte uitslag maar wel zuur. We zijn niet geheel ongeschonden uit de wedstrijd gekomen, dus we moeten even afwachten deze week wie er beschikbaar is. Ik ben er zeker van dat de ploeg die we aanstaande zondag in het veld brengen een goed resultaat kan behalen. WSC dat over veel individuele kwaliteiten beschikt en naar mijn mening te laag op resultaat staat." Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Van Bekkum voor het begin.

Schijndel – Erp
Normaal gesproken zou deze vooruitblik uitgaan van een Erpse zege. Maar na het gelijke spel van Erp thuis tegen laagvlieger Nieuw Woensel is niets meer zeker. Erger nog Erp verloor thuis van Schijndel met 0-1 en was de winst van de Schijndelaren op 2 oktober in Erp één van de twee winstpartijen die de club rijk is. Winst is voor Erp wel noodzakelijk om weg te komen uit die hatelijke hoek. Schijndel kan frank en vrij voetballen want handhaving in de tweede klasse geloofd niemand meer op het Zuideinderpark. Trainer Hans Lathouwers blijft positief, maar ook realist: "Na het verlies van afgelopen Zondag en de winst van Erp, moeten we realistisch zijn. In theorie is er nog wat mogelijk, maar gezien het programma wordt het heel moeilijk. Om de druk van de ketel te halen heb ik tegen de spelers gezegd dat ze vrij uit moeten gaan voetballen. Misschien gebeurd er dan toch onverwachts iets moois . Erp uit was idd een drie punten wedstrijd . Waarom zouden we dat thuis niet kunnen herhalen. Ik denk dat er op dit moment bij Erp meer druk ligt dan bij ons. We gaan wederom ons best doen."

Programma tweede klasse F:
Prinses Irene-Best Vooruit
WSC-Rhode
Emplina-Helvoirt
Baardwijk-Oirschot Vooruit
Schijndel -Erp
Heeswijk-EVVC
BVV-Nieuw Woensel

Stand tweede klasse F:
1.Best Vooruit 18-34
2.Oirschot Vooruit 17-33
3.Helvoirt 18-33
4.Emplina 18-29
5.EVVC 17-28
6.BVV 17-28
7.Heeswijk 19-28
8.Prinses Irene 18-27
9.Rhode 18-26
10.Baardwijk 18-24
11.WSC 17-21
12.Erp 18-21
13.Schijndel 18-9
14.Nieuw Woensel 17-6

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant