Afbeelding

Meierijspel is een aandelenspel afgeleid van het bekende Monopoly

Algemeen 796 keer gelezen

VEGHEL | Meierijstad kan aan het spelen: het Meierijspel is verkrijgbaar. Schijndelaar Henk Kroon bedacht en maakte het bordspel, in navolging van zijn succesvolle Skinlespel dat in 1990 op de markt kwam. Het Meierijspel is vergelijkbaar met Monopoly. Er moeten echter geen straten gekocht worden, maar aandelen van bedrijven en instellingen uit Meierijstad.

De subtitel van het spel is 'Zicht op zaken, cultuur en welzijn in Meierijstad'. De speler komt in aanraking met bedrijven en welzijns- en culturele instellingen. Ludieke kanskaartteksten hebben betrekking op de deelnemende bedrijven en organisaties en zorgen voor een vrolijke stemming, zo voorspelt Kroon. Het spel is voor jong en oud. Om thuis te spelen of om mee te nemen op vakantie, zodat anderen kunnen zien dat de speler uit Meierijstad komt. "Ik ben ook heel trots op hoe het er uit ziet. Prachtige foto's van bekende hotspots uit Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel zijn te zien op het spelbord en de omslag, zoals het Paaspop-festivalterrein, Kasteel Henkenshage en De Noordkade", vertelt Kroon. Het spel is tevens helemaal geplastificeerd. "Als er tijdens een spannend spel een glas drinken omgaat, verpest dat het bord dus niet", lacht Kroon.

Het spel is bedoeld voor zowel jong als oud. Het spel is te koop bij Blz. Alfabet in Schijndel, Boek- en Kantoorboekhandel Schellen in Veghel en kantoorboekhandel 't Paperas in Sint-Oedenrode. De prijs bedraagt 29,50 euro.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant