Vries trekt rood voor Thijmen de Ruiter (Foto: udi19.nl)

Inconsequentie scheidsrechter Vries heeft te grote invloed op duel UDI'19 - Jong Achilles 1-2

Voetbal 335 keer gelezen

UDEN| UDI'19 verloor woensdagavond de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Jong Achilles'29 met 1-2. Na drie minuten stonden de Parkzichters al met een man minder toen Thijmen de Ruiter rood kreeg gepresenteerd van scheidsrechter Vries uit Bunde in Limburg. Een erg zware straf. Van marchanderen kon hij vervolgens niet worden beschuldigd want het leek wel of hij werkelijk alles tegen de gastheren aan het fluiten was. De gasten speelden zich amper kansen uit vervolgens maar wonnen door onder meer een fantastische goal van Niek Versteegen dus toch. In blessuretijd weigerde Vries ook nog Marc Koot een ogenschijnlijke glaszuivere strafschop toe te kennen.

De woede bij de gastheren was na afloop van de gezichten af te scheppen. En dat was begrijpelijk. Trainer Bert Ruijsch beet op zijn tong en zweeg tegen iedereen. Waarschijnlijk om verder onheil, in de vorm van pittige uitspraken, te voorkomen. De wedstrijd was dus nog maar net begonnen toen Achilles er met een paar mensen vandoor ging. De bal was op weg naar de grijpgrage handen van keeper Sander Maas toen Thijmen de Ruiter wel of niet van achteren een wel of niet overtreding beging. Vries besloot maar meteen de verdediger naar de kleedkamers te sturen. Op zijn minst een wel erg zware straf. Met nog een hele wedstrijd te gaan beslis je als man in het zwart immers meteen de wedstrijd met zo'n beslissing.

Inconsequent
Achteraf gezien bleek dat niet eens de meest vervelende scheidsrechterlijke beslissing te zijn geweest voor de gastheren. Vries wapperde makkelijk met gele kaarten voor Udenaren en liet de gasten ontsnappen toen tot twee keer toe een keiharde charge op de enkels van Tim Wolf werd ingezet en de vleugelspeler geblesseerd het veld moest verlaten. Ook ging een speler van Achilles wapperend met de elleboog een luchtduel aan. Dat mocht ook van de man in het zwart. Het was vreemd om te zien, zo inconsequent. Toch was in de eerste helft nog de beste kans voor de gastheren via Sam Wassenberg. Jong Achilles'29 bleef maar met vijf mensen achterin spelen en volharden in een super trage opbouw. UDI'19 bleef daardoor redelijk simpel overeind. Na de thee dwong het zeer zwak spelende Achilles'29 nog steeds niets af. Toch kwam men ineens op voorsprong. En hoe ! Niek Versteegen nam vanaf een meter of veertig ineens de bal op zijn slof, als een half-volley eigenlijk. Keeper Maas stond iets voor zijn goal waarna hij niets anders kon doen dan applaudisseren voor deze werkelijk fantastische goal van de man uit Venray: 0-1. Sommige toeschouwers vonden het een fout van keeper Maas maar daar was geen sprake van.

0-2
Zuur was het wel voor UDI'19. Niks weggeven tegen een tegenstander die constant met een man meer speelt en dan toch op achterstand komen vanwege een goal die eens per jaar gemaakt wordt. Voor Niek Versteegen was het echter een hoogtepunt. Wat een onvoorstelbare mooie goal. En ook erg gegund voor die jongen als je bedenkt wat voor een zware blessures hij bij zijn oude club Venray moest overwinnen. Even later leek het over toen UDI'19 zelf een bal voor de voeten van Wim Bokila klutste die vervolgens alleen voor Maas geen fout maakte: 0-2. Scheidsrechter Vries bleef ondertussen volharden in zijn manier van fluiten. De mensen op de tribune gingen zich met de minuut meer verbazen. De wedstrijd leek gelopen maar vijf minuten voor tijd kwam ineens de spanning terug. Na een corner viel de bal voor de voeten van Rinke Pennings die goed binnenschoof: 1-2.

Penalty
Het zat er eigenlijk niet meer in voor het al negentig minuten met een man minder spelend UDI'19. Toch kwam er in de blessuretijd nog een ongelooflijk moment. Marc Koot was er ineens door en leek te scoren maar werd ogenschijnlijk met twee handen weggeduwd. De man in het zwart wees niet naar de stip maar floot haastig voor het einde van de wedstrijd. Een bijna koddig gezicht. Gelukkig voor hem en UDI'19 beheersten vervolgens spelers en fans zich allemaal. En dat was maar goed ook. Zondag komt Jong FC Den Bosch naar Uden toe. De Ruiter en Pennings zijn geschorst en Wolf is er ook niet bij. Of hij daarna speelt is nog maar de vraag want zijn enkel was erg dik geworden. Het sierde de Udenaren dat niemand na afloop openlijk met het vingertje naar de scheidsrechter wees.

UDI'19| Maas, Wolf (25. Van Dijk), Pennings, De Ruiter, Smits (70. Walk), J. van Geelkerken, L. van Geelkerken, Van Cuijk, Oomen (65. Hofmeijer), Wassenberg, Koot