Erop of eronder voor de Veghelse basketballers. (Foto's Peter Kuijpers)
Erop of eronder voor de Veghelse basketballers. (Foto's Peter Kuijpers)

GEGE Attacus heren 1 bereidt zich voor op thriller tegen Virtus

Sport 386 keer gelezen

VEGHEL | GEGE Attacus heren 1, spelend in de landelijke eerste divisie B, heeft een eventueel kampioenschap sinds afgelopen weken volledig in eigen hand. Na een enorm knappe winning streak en een ongeslagen status in dit kalenderjaar, presteert het team van coach Paul van Asseldonk buitengewoon prima. De afgelopen acht wedstrijden zijn met winst afgesloten.

De andere titelkandidaat, BC Virtus uit Werkendam stond er een aantal weken nog zo goed voor dat men zich afvroeg of het kampioenschap überhaupt nog in gevaar kon komen. Echter blijkt niets minder waar en gaan er drie van de laatste vier wedstrijden verloren, waardoor Attacus nu twee punten boven Virtus op de eerste plaats op de ranglijst staat, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld. Het feit dat de teams elkaar nog treffen betekent dan ook erop of eronder. De verliezer van Attacus - Virtus zou zomaar eens hun plaats in de play-offs om promotie (top twee klassering) af moeten staan aan Rotterdam Basketbal 2, de zeer sterke nummer drie in de competitie. Het is reëel om te stellen dat zij geen punten meer gaan laten liggen.
Wordt het dus een kampioenschap vieren of een enorme domper aan het eind van een goed seizoen, waar het kampioenschap en wellicht zelfs de playoffs net mis worden gelopen? Het belooft hoe dan ook een enorme kraker te worden in de eerste divisie, waarin Attacus iedereen die basketbal een warm hart toedraagt oproept om de heren toe te juichen. De wedstrijd waar het allemaal om draait zal plaatsvinden op 1 april om 20.00 uur in sporthal het Zwijsen in Veghel, de thuishaven van GEGE Attacus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant