Lezing over biomimicry

Algemeen 125 keer gelezen

VEGHEL | Geïnspireerde oplossingen uit de natuur gebruiken voor (complexe) menselijke uitdagingen om een gezonde planeet te creëren en behouden. Dat staat donderdag 30 maart tussen 20.00 uur en 21.30 uur centraal tijdens een lezing van Bas Snelders is het verenigingslokaal van IVN in basisschool de Bunders, Buitendonk 3 in Veghel.

Donderdag 30 maart zal Bas Sanders op uitnodiging van natuurvereniging IVN Veghel tijdens zijn lezing over Biomimicry ingaan op de wijze waarop natuur een bron is voor toepassingen in onze maatschappij. Locatie is het IVN verenigingslokaal in de basisschool de Bunders in Veghel, aanvang 20.00 uur. Aan het bijwonen van de lezing zijn geen kosten verbonden.
Iedereen weet wat de natuur is, maar weet je ook hoe die werkt? Biologen natuurlijk wel, maar ingenieurs, architecten en ontwerpers nauwelijks. En dat is zonde. Want ook bij het bedenken van nieuwe gebouwen, energievoorzieningen of productietechnologie, kun je veel leren van de natuur.
Windturbines met wieken als vinnen van walvissen, pompen gebaseerd op de vorm van schelpen, bacterievrije oppervlakken die werken als haaienhuid. Het zijn allemaal innovaties die met behulp van biomimicry zijn ontstaan.
Biomimicry: bios = leven, mimesis = imiteren.
De natuur heeft miljarden jaren ervaring met betrekking tot wat wel of niet werkt op aarde. Het is dus absoluut geen gek idee voor de mensheid om bij uitdagingen eerst te kijken naar de oplossingen die door de natuur al zijn bedacht.

Spreker Bas Sanders is mede-oprichter van stichting biomimicryNL, maakt deel uit van de Raad van Inspiratie van Nationaal Landschap Het Groene Woud en werkt vanuit Sanders Innovation en Sanders Machinebouw aan duurzame innovaties en geeft regelmatig gastcolleges en lezingen over biomimicry.

Nadere informatie: Jacinta Zijlstra, 0413-364728. www.ivn-veghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant