Afbeelding

Leerling de Bolderik maakt winnend ontwerp uitkijktoren

Algemeen 492 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | De elfjarige Tjeu Wijgergangs van basisschool De Bolderik uit Heeswijk-Dinther heeft het winnende ontwerp gemaakt voor een nieuwe uitkijktoren langs de N279. De provincie Noord-Brabant had leerlingen van groep 8 van de basisscholen langs het tracé van de nieuwe N279 tussen 's-Hertogenbosch en Veghel uitgedaagd om een uitkijktoren te ontwerpen. De toren wordt gebouwd naast de ingang van het kasteel van Heeswijk.


Gedeputeerde Christophe van der Maat maakte de winnaar vrijdag bekend. "We hebben 43 inzendingen gekregen van de meest fantastische torens. Torens met glijbanen, klimmogelijkheden, loopbruggen en grachten. Uit al die ontwerpen hebben we uiteindelijk de toren van Tjeu gekozen omdat deze stoer is, omdat de toren uitdaagt om even te stoppen en te gaan spelen en omdat de toren heel mooi past bij het kasteel", aldus Van der Maat.

Bankjes en picknicken
De winnende toren wordt naar verwachting nog voor de zomer gebouwd met het hout van bomen die voor de uitbreiding van de N279 moesten wijken. Na de bouw wordt de uitkijktoren overgedragen aan de gemeente Bernheze die zorgdraagt voor het verdere onderhoud. Van het hout van de gekapte bomen worden verder op ongeveer 20 locaties in de omgeving van de N279 bankjes en picknick-locaties gemaakt. Op deze manier wil de provincie de recreatieve waarde van de omgeving van de N279 versterken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant