Thijs van Sleeuwen vijf maal raak vanmiddag tegen Nulandia (Foto Peter Kuijpers)

Venhorst wint eindelijk weer eens, koplopers Margriet en Volkel winnen beiden

Voetbal 572 keer gelezen

Venhorst won weer eens en dat was een poosje geleden. Alle vijf de goals werden gemaakt door Thijs van Sleeuwen. Nulandia werd hiervoor geslachtofferd met flinke cijfers. Koploper Margriet haalde uit tegen FC Uden, waar Volkel de topper tegen Berghem Sport won. Avanti'31 is kwaad op scheidsrechter Piket die de Schijndelaren in hun optiek behoorlijk benadeelde in het duel met Nooit Gedacht. Boekel Sport landde vanmiddag in Kerkdriel weer op aarde na het 3-1 verlies tegen DSC.

Boekel Sport beleefde en moeilijke middag in Kerkdriel. Wel nam het al snel een 0-1 voorsprong door Sten Krol. De gastheren van DSC kwamen echter terug maar hadden daar wel twee pingels voor nodig wat een 2-1 ruststand gaf in het voordeel van de thuisclub.  Na rust gebeurde er niet zoveel meer. Een kwartier voor tijd werd het nog 3-1 in de omschakeling. Teun Graat moest kort voor tijd nog wisselen met een fikse hoofdwond. En omdat er al drie maal gewisseld was moesten de Boekelaren het kleine restant nog met tien man verder.

Venhorst - Nulandia (Foto Eric Elbers)

Venhorst – Nulandia 5-2
Eindelijk daar was hij dan de eerste zege sinds 11 december. Met 5-2 werd Nulandia weer richting Nuland gestuurd. Aanvankelijk zag er dat nog niet zo uit. Na een kwartier opende Thijs van Sleeuwen de score naar 1-0, maar met een diagonale kopbal van Geert van den Hurk werd de stand weer gelijk. Na rust werd het al snel door een pingel 2-1, goed genomen door Van Sleeuwen. Opnieuw kwamen de Nulanders weer gelijk ditmaal door Rik Korsten. Venhorst was op dat moment in ondertal wegens een hoofdwond van Luuk van de Boogaard. Toch ging Nulandia nog door de hoeven. Drie maal Thijs van Sleeuwen bepaalde na rust de 5-2 eindstand. Met twee goals voor rust en een puntgave hattrick na rust liet de  kleine spits weer eens dubbel en dwars van zich horen.

Nooit Gedacht – Avanti'31 4-2
Trainer Ronny Everaerts vond het een geflatteerde uitslag, waar scheidsrechter Piket in zijn optiek geen beste rol vervulde. Everaerts: We kregen al na zeven minuten een vrije trap tegen waar echt niets gebeurde en het 1-0 werd." De maker was Michael van den Heuvel. De tweede goal was een heerlijke treffer van Ramon van den Elzen waar een gave driehoek aan vooraf ging. Na rust kwamen de gasten uit Schijndel op 2-1 door Fabian Koenen in die fase wel verdiend. Avanti'31 had in die fase pech dat een bal met een laatste krachtsinspanning van de Geffense doellijn en via de paal weggerost kon worden. Op een zwaar veld waar goed voetbal eigenlijk niet mogelijk was kwam Nooit Gedacht op 3-1 door opnieuw Van den Heuvel die koppend voor keeper Casper Brus van Avanti'31 wist te scoren. Bob van Iersel was de maker later van de 4-1. Volgens de lezing van Avanti'31 was dit dik buitenspel, maar Piket wilde er niets van weten en keurde de treffer goed. Het slotakkoord was voor Avanti'31 dat via Renzo Brus op een 4-2 eindstand kwam. Trainer Wolf Wannet was content met de uitslag. De trainer uit Nijmegen gaf toe dat het moeilijk voetballen was op het gras van dDe Biescamp, maar merkte wel op dat dit niet alleen in Geffen het geval was.

Handel - DAW (Foto Ingrid Willems)

Handel – DAW
Handel heeft de successerie niet voort kunnen zetten. Thuis tegen het bezoekende DAW ging de ploeg van trainer Henry van Wanrooy met 1-2 onderuit. DAW kwam op de gewalste en goed bespeelbare Eikenwal in de 27ste minuut op voorsprong door een treffer van Rick Willems. Willems kopte snoeihard binnen uit een corner van Freek van Boekel. Na rust een beter Handel. Van Wanrooy had dat goed gezien dat spits Rob Manders het moeilijk had tegen Rick Willems en werd op links gezet. Renderen deed het wel want in de 75e minuut schoof hij de gelijkmaker binnen. Lang konden de Handelaren niet genieten van het gekoesterde puntje. Tien minuten voor tijd was het de ingevallen Marc van Heesch die gekatapulteerd werd door Mark Megens en in de korte hoek de winst en tevens eindstand mocht bepalen. Henry van Wanrooy, trainer van Handel: "Eerst helft een goed voetballend DAW waar wij weinig tegenoverstelden. Tweede helft kwamen wij goed uit de rust en waren wij beter dan DAW. Wij maakten verdiend de gelijkmaker. Goed doorzetten van Jan van Grinsven over rechts, Rob Manders bediende, die knap de 1-1 maakte. Handel was de enige ploeg die voor de winst ging. Uit de enige kans die DAW kreeg scoren zij verrassend de 1-2." Trainer Van der Ven bij DAW merkte nog op dat hij Manders een goede spits vond die voortdurend gevaar stichtte.

Margriet – FC Uden 6-1
Maar liefst twee pingels werden gemist door Martijn Kuijpers en Ferhat Coskun. Keeper Dennis van Ballegooy deed het beter was wel succesvol in de derde pingel die de Ossenaren kregen. JO 19-1 speler Moris Landman opende naar 1-0. Rechtsback Arne Dekkers bepaalde de 2-0 ruststand. Na rust was het een heerlijke vrije trap van Jeffrey van Vlijmen die tekende voor de 3-0. Fransen van FC Uden mocht in de 70e minuut tegen scoren. Maar Ferhat Coskun, Dannie Aragon en keeper van Ballegooij (pingel) bepaalden de eindstand op 6-1.

Volkel - Berghem Sport (Foto's Jo van Herpen)

Volkel – Berghem Sport 2-0
Het team van Volkel-trainer Tom van Lanen boekte een belangrijke overwinning. Na een 0-0 ruststand sloegen de Volkelnaren in de tweede helft toe. In de rust werd Rick van Hinthum (in de eerste helft geel ontvangen) vervangen door Koen Hoefnagels en die stond ook aan de basis van het eerste doelpunt van Volkel in de 48ste minuut. Hij zag Dennis van den Burgt diep gaan en bediende hem op maat. De trefzekere aanvaller rondde koel af en zette de gastheren op 1-0. Berghem Sport had niet direct een antwoord waar Volkel-doelman Tom Jacobs een vrij rustige middag beleefde. In de 73ste minuut soleerde Rik Verwijst fraai door de defensie van Berghem Sport en zette zo de 2-0 op het bord, wat tevens de eindstand was.