Prima overwinning voor de dames van Geel-Zwart.

Geel-Zwart zet goede vorm door en verslaat Nuenen

Sport 200 keer gelezen

VEGHEL | Voor Geel-Zwart Dames 1 stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Nuenen Dames 1 op het programma. De Veghelse dames hoopten de overwinning van de week ervoor tegen Nova een passend vervolg te geven. Dat lukte uiteindelijk vrij overtuigend. Nuenen werd met 1-6 opgerold.

Geel-Zwart begon sterk en de dames wisten elkaar goed te vinden in het veld. Het bleek de basis voor mooie combinaties en doelpunten. Veghel tilde het tempo naar een nog hoger niveau en wist hierdoor Nuenen te passeren. Julie van Roosmalen kon doorlopen naar de cirkel en sloeg de bal met een genadeloze backhand in de goal. Niet alleen Julie wist met haar backhand de keeper te passeren. Ook Sjoukje van den Brand wist in de vijftiende minuut te scoren. Geel-Zwart bleef slim spelen en maakte goede acties richting het doel. Madelief de Beer wist met een krachtige scoop vanaf de 23-meter lijn, Julie van Roosmalen te bereiken aan de andere kant van het veld, die vervolgens opnieuw de keeper wist uit te spelen en haar tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Met 0-3 ging Geel-Zwart de kleedkamer in.

Hattrick
Net rust probeerde Geel-Zwart het spel van de eerste helft voort te zetten. Echter was er een stukje onrust in het veldspel aanwezig. Desondanks bleef Geel-Zwart scoren. Sjoukje gaf een mooie assist op Julie en zij maakte haar hattrick compleet. Na de 1-4 liet Sjoukje haar kwaliteiten zien. Eerst maakte ze cool haar tweede treffer van de middag om vervolgens een strafcorner te versieren die ze zelf binnenschoot. Eindstand: 1-6

Zondag 2 april speelt Geel-Zwart thuis tegen DES Dames 1. De ploeg uit Kaatsheuvel staat momenteel op de eerste plek van de competitie.