De eerste editie van TEDxVeghel was een groot succes. De organisatie is alweer volle bak bezig met het organiseren van editie twee.
De eerste editie van TEDxVeghel was een groot succes. De organisatie is alweer volle bak bezig met het organiseren van editie twee.
VIDEO

Voorbereidingen TEDxVeghel (Meierijstad) tweede editie in volle gang

Algemeen 1.028 keer gelezen

VEGHEL | De allereerste editie van TEDxVeghel werd op 10 juni 2016 succesvol afgesloten. De feedback was lovend en de reacties vrijwel allemaal zeer positief. "Daar zijn we natuurlijk erg blij mee en dit is ook de hoofdreden om een nieuw TEDx-evenement te organiseren. De lat wordt hoger gelegd", aldus Ellen Minkels, initiatiefneemster TEDxVeghel. 

TED is een Amerikaans bedrijf wat mensen met goede ideeën een platform biedt door hun conferentie genaamd TED. Ze hebben een eigen tv-kanaal dat wereldwijd bereik heeft en op die manier sturen ze deze ideeën breed de wereld in. Dit concept kun je licenseren, dan komt er zodra je toestemming hebt gekregen, een x achter TED te staan met daarbij de naam van je stad of wijk. Die licentie is ook dit jaar weer verleend onder de naam TEDxVeghel (Meierijstad). Om mensen nogmaals de eerste editie van TEDxVeghel te laten beleven, is er door Joep van Ganzewinkel, lid van het TEDxVeghel bestuur, een filmpje gemaakt waar hij in twee minuten terugblikt op de hoogtepunten. 

Sinds dinsdag is de nieuwe website, uit de koker van Jennifer van Luttikhuizen, live. "Aangezien kennis vaak nog uit boeken komt, heb ik mijn inspiratie daar ook uit gehaald. Papier, een scheurrandje. Daarnaast huist kennis in je hersenen en positioneren we foto's van sprekers voor de helft. Gebruiken ze in hun speech de linkerkant of de rechterkant van hun hersenen? Indirect kun je zien dat het gaat om een wetenschappelijke, technische of humane, creatieve Talk. Zelfs hier is over nagedacht", voegt ze nog toe.

De verschillen
1. 500+ live invite only genodigden versus de 100 van de eerste editie.
2. 20 live sprekers in plaats van 16.
3. De herkomst van de sprekers is breder: 12 sprekers uit Veghel en 2 uit Eindhoven en Boxtel tijdens de eerste editie versus 1 uit Veghel, 16 uit de rest van Nederland, 1 uit Duitsland, 2 uit New York. Alle sprekers zijn Nederlands en de taal waarin gepresenteerd wordt, blijft dan ook Nederlands
4. Koninklijke Bibliotheek als partner met als doel deze dag naar zoveel mogelijk bibliotheken te streamen waardoor er sprake is van een meer landelijk gebeuren.

Thema
Wat mogen de mensen verwachten, wat is het thema, wat is de bedoeling van deze dag? Ellen: "Op 9 juni, het thema is kennis, krijgen mensen een breed programma voorgeschoteld met inspirerende ideeën in de hoop dat ze met een oh my god-gevoel weer huiswaarts keren. Mensen worden aan het denken gezet. Wat kan dit betekenen voor ze persoonlijk en of de omgeving. Als hieruit een reactie voortvloeit, een eventuele kruisbestuiving, dan is de opzet geslaagd. De sprekersstal is gevarieerd. Kennis ondergaat een vogelvlucht en deze vlucht gaat iedere genodigde op 9 juni meemaken. Ze worden meegenomen naar nieuwe dimensies, kunstmatige intelligentie, nieuwe trends die erg disruptive zijn naar humane bibliotheken, waar taboes doorbroken zullen worden."

De nieuwe website is hier te zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant