De eerste twee sprekers zijn bekend: Victor Gevers en Jeroen Tas.
De eerste twee sprekers zijn bekend: Victor Gevers en Jeroen Tas.

TEDxVeghel (Meierijstad) ambitieus van start, eerste sprekers bekend

Algemeen 579 keer gelezen

VEGHEL | De allereerste editie van TEDxVeghel werd op 10 juni 2016 succesvol afgesloten. "Daar waren we natuurlijk erg blij mee maar dit is 2017. De lat ligt hoger en als team hebben we er veel vertrouwen in dat we onze ambitieuze doelstellingen waar gaan maken", aldus Ellen Minkels, initiatiefneemster van deze tweede editie. De eerste twee sprekers zijn bekend: Victor Gevers en Jeroen Tas.

Het evenement gaat van 100 invite only genodigden naar 500+, van zestien lokale sprekers naar twintig, nationaal en internationaal. De Koninklijk Bibliotheek stapt in als partner met als doel te helpen om deze dag naar zoveel mogelijk bibliotheken te streamen. Het hoofdthema kennis staat ten grondslag van deze samenwerking. Kennis delen en mensen verbinden, dit zijn natuurlijk doelstellingen die voor elke bibliotheek waar ter wereld gelden. Ellen: "Daarnaast is het debat aangaan iets wat voor het bredere publiek misschien minder bekend is, maar dit is zeker een van de speerpunten van de bibliotheek in de 21ste eeuw."

Jeroen Tas
De organisatie zet sterk in met twee sprekers die één ding gemeen hebben: zorg, ieder in een ander vakgebied. Jeroen Tas legt een sterke focus op technologie binnen de gezondheidszorg. Victor Gevers op zorg voor een veilig internet. Jeroen Tas, tot vorige maand hoogste man van de divisie Connected & Health Informatics binnen Philips, schuift een treetje hoger binnen het echelon van Royal Philips. Hij is binnen dit concern de digitale aanjager en enthousiaste bruggenbouwer en het is dan ook geen verrassing dat hij eindverantwoordelijk is geworden voor het complete innovatie-en strategieplaatje binnen Royal Philips. De wereld vergrijst, Nederland vormt daarin gaan uitzondering. Mensen worden gelukkig ouder, leven langer. Dat heeft echter pittige gevolgen voor de Nederlandse gezondheidszorg. Deze wordt alsmaar duurder. Jeroen geeft in zijn Talk aan hoe technologie kan helpen hoogwaardige en persoonlijke zorg te geven. "Mensen vinden die technologie soms koud maar technologie kan helpen zorg warm te laten zijn op de juiste momenten", aldus Tas.

Victor Gevers
Victor Gevers, in het dagelijks leven innovatiemanager bij de overheid, maakt zich zorgen over de status van de infrastructuur van het internet. Dagelijks wordt het bedrijfsleven, maar ook particulieren, opgeschrikt door kwaadaardige hacks waarbij miljoenen persoonlijke vaak vertrouwelijke gegevens in handen vallen van onzichtbare criminelen. Van 2017 wordt verwacht dat cybercrime proportioneel veel gaat groeien en cybernetverzekeringen geen overbodige luxe meer zijn. Gevers is een ethische hacker, een bezorgde veiligheids- en IT-specialist die juist wil voorkomen dat bedrijven gehackt worden. In zijn vrije tijd spoort hij kwetsbaarheden op, meldt deze bij het desbetreffende bedrijf en geeft advies hoe het lek opgelost kan worden. Gratis. Gevers neemt de luisteraars mee in de donkere wereld van cybercrime en komt met een onheilspellende titel: 'En toen ging het licht uit'.

Wekelijks worden er namen van twee additionele sprekers bekend gegeven. Voor meer info bezoek de nieuwe website www.tedxveghel.com. Aanwezig zijn bij deze tweede editie van TEDxVeghel? Stuur een mail met motivatie naar info@tedxveghel.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant