Ruud Vermeer: 'Zes punten wedstrijden in linkerrijtje' Foto: Peter Kuijpers.
Ruud Vermeer: 'Zes punten wedstrijden in linkerrijtje' Foto: Peter Kuijpers.

3D: Margriet en Boekel Sport staan voor pittige duels

Voetbal 253 keer gelezen

Veel zes punten wedstrijden in het linkerrijtje vindt Boekel Sporttrainer Ruud Vermeer. Op de Eikenwal gaan de Handelse Hakken in het zand als Volkel komt. Avanti mag DSC niet laten ontsnappen en moet winnen. Veel mooie, maar zeker ook onvoorspelbare wedstrijden in het spookhuis van 3D.

Door: Peter Kuijpers

DAW won de moeilijke uitreis afgelopen zondag met 1-2 bij Handel. Komend weekend reist het Osse Margriet af naar D'n Heuvel in Schaijk. Juist deze week meldde Martijn Kuijpers via Facebook dat hij einde seizoen stopt met voetballen. Een gemis voor Margriet van deze steunpilaar in de Oss defensie. Zondag in Schaijk is er Kuijpers nog gewoon bij en dat zal nodig zijn ook. Trainer Rob van der Ven blikt vooruit: "Zondag hele mooie uitdaging tegen misschien wel de best voetballende ploeg uit onze klasse. Aan ons de taak om de angels uit het spel van Margriet te halen. Echter zullen we zelf ook moeten durven voetballen, zoals in de eerste helft tegen Handel. Zoals het er nu naar uit ziet, zullen we zo goed als compleet zijn zondag. Een mooie gelegenheid als trainer om weer eens keuzes te kunnen maken."



De alarmbellen rinkelen in Nuland (Foto's Peter Kuijpers)

Den Dungen – Nulandia
Nulandia kreeg een stevige nederlaag te verwerken zondag bij Venhorst. Den Dungen won de derby uit bij Sint Michielsgestel met 1-4 en dat maakt behoorlijk wat indruk. Daarom een zware pot voor het team van Nulandia trainer Koen Wissing. De jus is wat weg bij de Nulanders waar ook het tweede team met een voorlaatste plaats het moeilijk heeft. Wissing zal er zich nog niet bij neergelegd hebben, maar zijn ploeg hangt het degradatiezwaard boven het hoofd. Tien punten verwijderd van rechtstreekse handhaving en zeven op eventuele nacompetitie. De ooit trotse eersteklasser verkeert in bijzonder zwaar weer, iets leukers kunnen we er niet van maken.

Avanti'31 – DSC
De situatie bij Avanti'31 is helder. De club moet als de wiedeweerga punten gaan verzamelen. De club van trainer Ronny Everearts is gezakt naar een plek die verplicht tot deelname aan de degradatiecompetitie na afloop van de competitie. Zondag een rechtstreeks duel om daar weg te komen met DSC dat drie punten hoger boven die hatelijke afgrond hangt. Everaerts: "Zondag thuis tegen DSC, een topper uit de onderste regionen. Geert van Heeswijk is niet meer inzetbaar dit seizoen en herstelt van zijn operatie (gebroken jukbeen en oogkas).Hij maakt de groep van afwezigen groter samen met Jody van de Burgt, Stef Smits en Teun van Doornik die allen herstellen van blessures. Het is jammer dat we het hele seizoen al onderin staan als je kijkt dat we voetballend zeker niet onder doen van de bovenste teams in deze competitie. Wel een groot compliment voor de jonge talenten die nu wekelijks hun opmars maken. Hopelijk kunnen we zondag weer pieken op het juiste moment, een ding is zeker we gaan de laatste zes wedstrijden er vol voor."

Boekel Sport – Nooit Gedacht
De Boekelaren kregen zondag  onverwacht de pin op de neus in Kerkdriel. Met een 3-1 nederlaag keerde het team huiswaarts. Trainer Ruud Vermeer kijkt nog even terug op de wedstrijd: "Afgelopen zondag werd het in twee minuten tijd een geheel andere wedstrijd in Kerkdriel. We controleren de wedstrijd. Een discutabele beslissing rondom een strafschop en een gelukkig zeldzaam voorkomende, communicatiestoornis achterin betekende een 2-1 achterstand uit het niets. Veel balbezit en enkele kansen op de 2-2, maar DSC had in de counter de beste kansen in de tweede helft, dus een verdiende nederlaag. Aanstaande zondag een mooie uitdaging om tegen een directe concurrent dit goed te maken. Dit zijn zes punten wedstrijden bovenin. Het is wederom spannend in 3D en zal ook dit jaar wel weer zo blijven. Iedereen kan van iedereen winnen en dat maakt het leuk.  De vorm van de dag en kleine details beslissen vaak de wedstrijden in je voor- of nadeel."

Berghem Sport – Venhorst.
Venhorst won sinds lange tijd weer eens een wedstrijd met spits Thijs van Sleeuwen in supervorm. Neemt niet weg dat Berghem Sport op het grote gladgeschoren eigen kunstgrasveld goed uit de voeten kan en de winst maar al te graag op de Koppelsteeg wil houden. Dat is nodig ook omdat er nog alles mogelijk is in deze mooie klasse. Dennis Kroes, trainer van Berghem Sport, ziet de blessures opdoemen in zijn team: "Afgelopen zondag al binnen 20 minuten twee aanvallers moeten wisselen en op dit moment ziet het er niet naar uit dat ze zondag gaan halen. Daarbij opgeteld de blessure van Dave Eveleens en de schorsing van Bram Kappen zitten we dus momenteel even in de hoek waar de klappen vallen. Zondag Venhorst , een ploeg die een tijdje niet compleet was maar nu in de slotfase toch weer compleet lijkt te raken. Dat is een luxe die wij op dit moment missen, toch zullen er zondag weer gewoon elf aan de aftrap staan. Wellicht is er plaats voor andere talenten in de selectie zondag.  Met onze grote en luidruchtige supportersschare achter ons, gaan we zeker voluit om de punten in Berghem te houden."

FC Uden – Sint Michielsgestel
Twee ploegen die in een mindere periode verblijven. De Udenaren al wat langer, maar ook Sint Michielsgestel verloor de laatste vier duels. Grijpen de Udenaren nog een laatste kans en komt er een ommekeer? Zondag volgt op de Vlasakker in Uden het antwoord. Trainer Johan van Osch: "Het zijn niet de mooiste momenten die we bij FC Uden meemaken. Het is een cliché dat wanneer je onderaan staat je ook van allerlei dingen overkomen. Dat is bij onze groep helaas niet anders. Het is belangrijk dat we de rijen gesloten houden en met plezier de resterende wedstrijden gaan beleven. Het gat naar een nacompetitie klassering is behoorlijk groot geworden. We zullen inderdaad zelf een keer een resultaat moeten boeken. Dit zal niet makkelijk worden gezien het feit dat de groep steeds kleiner wordt door verschillende omstandigheden. Uiteindelijk zal ik ook zondag weer elf jongens de wei in sturen met een idee en strijdwijze. Hopelijk hebben we het vermogen om deze goed uit te voeren, waardoor we er een leuke pot van kunnen maken."



Trainer Johan van Osch van FC Uden: 'Het zijn niet de mooiste momenten die we bij FC Uden meemaken'

Handel – Volkel
DAW plaatste de Handelaren zondag weer even terug op aarde. Na de winsten op Berghem Sport en FC Uden met nog  het gelijke spel bij Margriet gaf de ploeg meer status. DAW drukte de ploeg uit Handel weer met de neus op de bekende feiten. Trainer Henry van Wanrooy vreest de revanche gedachte van Volkel dat thuis van Handel verloor. Van Wanrooy: "Handel heeft nog zes finales om zich veilig te spelen voor nacompetitie. In onze klasse speelt alleen Venhorst nergens meer voor, die hebben een periode op zak  en gaan nog zeker wat punten pakken. Ik denk dat je 34 punten nodig Hebt om je vrij te spelen. Zondag Volkel dat samen met Margriet de best voetballende ploeg is in onze klasse, waar wij uit in Volkel (1-2 red.) een knappe overwinning behaalde. Ik weet zeker dat zij revanche willen halen voor die verloren wedstrijd. Volkel zal voor de winst gaan en daar moeten wij gebruik van maken om ze met onze eigen kwaliteiten te bespelen." Twee maal 45 minuten strijd op het kleine grasveldje van De Eikenwal, wat even iets anders is dan het grote en glad geschoren kunstgrasveld van De Eeuwsels in Volkel.

Programma komende zondag 3D:
Den Dungen-Nulandia
Avanti'31-DSC
Berghem Sport-Venhorst
Boekel Sport-Nooit Gedacht
FC Uden-Sint Michgielsgestel
Handel-Volkel
DAW-Margriet

Stand derde klasse D:
1.Margriet 20-40
2.Volkel 20-40
3.Nooit Gedacht 20-39
4.DAW 19-36
5.Boekel Sport 20-36
6.Berghem Sport 19-34
7.Venhorst 20-29
8.Handel 20-27
9.Sint Michielsgestel 20-25
10.DSC 20-24
11.Avanti'31 20-21
12.Den Dungen 20-21
13.Nulandia 20-14
14.FC Uden 20-8

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant