Rik van Asseldonk van SCMH (Foto Peter Kuijpers)
Rik van Asseldonk van SCMH (Foto Peter Kuijpers)

Regio voetbaloverzicht

Voetbal 255 keer gelezen

REGIO | Het gehandicapte Heeswijk leed een onverdiende nederlaag thuis tegen EVVC. Erp kan maar niet van Schijndel winnen en verloor ook zondag met 1-0 op het Zuideinderpark. WSC - Rhode werd gestaakt omdat de scheidsrechter niet verder kon. Avesteyn won zaterdag al bij WHV en is zondag vrij. Avanti'31 verloor opnieuw en wees naar de scheidsrechter. Opvallend hoe er afgelopen weekend in de regio werd geklaagd over de arbitrage.

Door: Peter Kuijpers.

Voor trainer Arno Methorst van Nijnsel een déjà vu met zijn voormalige vereniging. Leuk en aardig geschreven, maar de insteek is met drie punten te vertrekken op Sportpark 't Heereind komende zondag. De zeven punten uit de laatste drie wedstrijden tilde Nijnsel weer naar een fraaie derde plek met elf punten achterstand op de machtige koploper Wilhelmina Boys.

4I: DVG – WEC
Dat DVG lekker bezig is mag zo onderhand wel bekend zijn. DVG won al negen wedstrijden achtereen en kijkt terug naar 6 november voor het laatste verlies, thuis tegen kampioenskillers Vorstenbossche Boys. Dat het voor de Wijbosschers een hele taak wordt mag duidelijk zijn. Wellicht een stuntje zondag op de Roode Bleek in Liempde?

4I: Boskant – Maliskamp
Boskant haalde een keurig puntje zondag in Boxtel, maar mag nu niet verzaken thuis tegen Maliskamp. Het kampioenschap is alleen in theorie nog haalbaar en periode-2 lijkt naar DVG te gaan. Dus lekker mee blijven doen en dan kijken waar het clichématige schip gaat stranden.

4I: Vorstenbossche Boys – RKVV Keldonk
Twee teams die afgelopen zondag tegen een nederlaag aan liepen. Voor het team van trainer Ruud Fleskens van Vorstenbossche Boys werd het een afgetekend verlies, maar voor Peter van den Heuvel was de 0-1 thuis tegen 'rising star' DVG wel wat zuurder. Zondag een open duel op de Bergakkers in Vorstenbosch.

5F: Boerdonk – Elsendorp
Het team van trainer Jan Noten liep zondag bij ELI alweer tegen de twaalfde seizoensnederlaag op. ELI en Milheezer Boys zijn de volgers van aanstaande kampioen Brandevoort. Elsendorp is alwéér een ploeg uit het linkerrijtje. Teams die uitkijken naar het eventuele overnemen van periode één die door Brandevoort werd gewonnen. Boerdonk gaat voor de eer van het dorp zondag op De Kerveheester.

5F: Racing Boys – Ollandia
Ollandia was zondag op het eigen Sportpark Ekkerzicht vrij kansloos tegen koploper Brandevoort. De ploeg uit de vinexwijk aan de rand van Helmond lijkt een kampioenschap niet meer te kunnen ontgaan. Racing Boys stak stadsgenoot Brandevoort nog een helpende hand toe, door concurrent Milheezer boys te kloppen. Zondag mag Ollandia proberen weer eens te winnen. De laatste winstpartij tegen Fiducia is tenslotte al weer een tijdje verleden tijd.

5H: SCMH – De Willy's
Het woord 'kampioenschap' mag vanaf zondag weer gebruikt worden op Sportpark Spoorzicht. De concurrentie won weliswaar, maar elke wedstrijd brengt 14 mei dichterbij. Zondag komen de Willy's uit Wilbertoord naar Mariaheide waar de ploeg van SCMH-trainer Ger Romeijnders dé gedoodverfde winnaar is. Jorn de Koning gaf met zijn treffer het voorbeeld in Grave zondag, waarna Rik van Asseldonk en Pieter van de Velden hem volgde met ieder een treffer. Zondag tegen de Willy's met SCMH als favoriet, daarover kan nauwelijks een misverstand over bestaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant