Bij elke rit geldt een wachttijd van één uur waardoor men gewoon de boodschappen kan doen.
Bij elke rit geldt een wachttijd van één uur waardoor men gewoon de boodschappen kan doen.

Boerdonk neemt dorpsauto in eigen beheer

Algemeen 813 keer gelezen

BOERDONK | Zorg om het Dorp Boerdonk heeft de dorpsauto in goed overleg in eigen beheer kunnen nemen. Was de auto voorheen in bruikleen van de garage/familie Geerts, nu is in samenspraak met hen en mede mogelijk gemaakt door subsidie van provincie Noord-Brabant de auto aangekocht.

Over de aankoop is ook met de gemeente goed overleg geweest. Daarbij is het belangrijk geweest dat aantoonbaar is dat er sprake is van een goede aanvullende voorziening op het openbaar vervoer. Vrijwel dagelijks maken inwoners van Boerdonk gebruik van deze eigen vervoersmogelijkheid omdat het openbaar vervoer in Boerdonk beperkingen heeft.
Met de dorpsauto kan men nu rechtstreeks naar de omliggende plaatsen als Helmond, Beek en Donk en Gemert. Met de buurtbus kan men enkel, op werkdagen en niet in de avonduren, richting Veghel.

Boodschappen
Met de dorpsauto kan men dagelijks tot 22.30 uur thuis opgehaald worden en ook weer thuis gebracht worden. Bij elke rit geldt een wachttijd van één uur waardoor men bijvoorbeeld gewoon de boodschappen kan doen, de chauffeur wacht dan en brengt de tassen zo nodig ook nog mee naar binnen.
Zowel de gebruikers als ook de vrijwillige chauffeurs en coördinator zijn erg enthousiast.
Inwoners uit Boerdonk, jong & oud, kunnen een rit bestellen door te bellen met 0612126625.
Probeer tijdig te reserveren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant