De vrijdag wandelgroep van natuurvereniging IVN Veghel bestaat twintig jaar.
De vrijdag wandelgroep van natuurvereniging IVN Veghel bestaat twintig jaar.

Twintig jaar wandelen in natuur van Meierijstad en omgeving

Algemeen 702 keer gelezen

VEGHEL | IVN Veghel organiseert al decennia lang opleidingen tot natuurgids. De vereniging bestaat uit diverse werkgroepen. Een van deze groepen is de vrijdagochtendwandelgroep. Twintig jaar geleden volgde Mia Rooymans en Ad van de Donk met een hele groep zo'n natuurgidsencursus. Een hechte groep, die er met het diploma op zak, niet genoeg van kon krijgen. Zij besloten de gezelligheid en natuurliefde voort te zetten in de vrijdagochtendwandeling.

De vrijdagochtendwandeling is een begrip geworden binnen en buiten het IVN. Twintig jaar lang staat er op vrijdagochtend 9.30 uur een enthousiaste groep in de Vondelstraat. Soms een vijftal, maar meestal meer dan tien en soms wel vijftien. Er is geen verplichting, je hoeft je niet aan- of af te melden. Het is gratis. Het is een leuke mix van mannen en vrouwen. Het tempo is rustig en de afstand maximaal 5 kilometer. Rond 12.00 uur zijn ze terug in Veghel.
Weer of geen weer, gewapend met rugzak en wat proviand struinen de deelnemers na een korte autorit door de mooie natuur van Veghel, Sint-Oedenrode, Uden, Boekel, Son en Breugel, Schijndel, Mill, Venhorst, Heesch, Rosmalen of Heeswijk Dinther. Elk seizoen heeft haar bekoring en levert verrassende natuurbelevingen op. De deelnemers informeren en inspireren elkaar. Gezond bezig zijn en gezelligheid zijn belangrijke pijlers onder deze groep. We geven elkaar de ruimte om op eigen niveau de natuur te beleven. Belangstelling voor elkaar en een grap en grol maken elke wandeling tot een ontspannende beleving.

Verjaardag
Op 12 mei wordt aan de 20-jarige verjaardag van de wandelgroep een extra tintje gegeven met een wandeling door het Wijboschbroek vanuit de Schaapskooi Schijndel. Fia Fiers is de gids. Er wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch, genaamd 'In d'n Hooiberg'. Zin om de natuur te beleven en aan je gezondheid te werken. Loop vrijblijvend een keer mee. www.IVNVeghel, werkgroep vrijdagochtendwandeling, voor meer info.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant