Afbeelding

Omzet Sligro Food Group stijgt in eerste kwartaal

Zakelijk 228 keer gelezen

VEGHEL | Sligro Food Group N.V. realiseerde over het eerste kwartaal (dertien weken) van 2017 een omzet van 669 miljoen euro, een toename van 36 miljoen euro of 5,8 procent ten opzichte van de omzet van 633 miljoen euro in 2016. Exclusief het effect van overnames nam de omzet toe met 2,5 procent.

Vorig jaar vielen de Paasweken in het eerste kwartaal, maar dit jaar in het tweede kwartaal. Hierdoor verschuift circa 5 miljoen euro omzet van het eerste naar het tweede kwartaal.

Foodservice
De omzet van Foodservice nam in het eerste kwartaal met 8,6 procent toe. Exclusief het effect van overnames nam de omzet toe met 3,8 procent.
De overnames van Java en De Kweker uit 2016 voegden in de eerste twee maanden van dit jaar nog 20 miljoen euro niet autonome omzet toe. De eerder aangekondigde overnames van Tintelingen en ISPC worden naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond.

Foodretail
De omzet van Foodretail nam in het eerste kwartaal met 0,2 procent af. De identieke consumentenomzet van de EMTÉ supermarkten nam in het eerste kwartaal af met 1,2 procent. De winkels onder EMTÉ 3.0 tonen een betere omzetontwikkeling dan de winkels onder het 2.0 format, maar blijven nog achter bij de verwachtingen van Sligro.
De halfjaarcijfers worden op 20 juli gepubliceerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant