Afbeelding

Provincie kiest voor toekomstbestendige aanpak N279 Veghel

Verkeer en vervoer 1.498 keer gelezen

VEGHEL | Regionale bestuurders hebben een voorlopig besluit genomen over de aanpak van de N279 tussen Veghel en Asten. De weg blijft voor het grootste deel 2x1 rijstroken waar 80 km/uur gereden mag worden.

Om de doorstroming en veiligheid op deze provinciale weg voor de toekomst te garanderen, worden de meeste bestaande kruisingen en aansluitingen tussen Asten en Veghel ongelijkvloers. Voor Veghel geeft de Stuurgroep de voorkeur aan de aanpak op het huidige tracé. Naast de uitbreiding van de infrastructuur worden nieuwe slimme technische oplossingen ingezet voor een betere doorstroming.

Drukte
Door de toenemende drukte krijgt de N279 in de nabije toekomst meer problemen met de doorstroming en veiligheid en staat de leefbaarheid in de dorpen en wijken langs de provinciale weg onder druk. Om die problemen te voorkomen willen de provincie, betrokken gemeenten, Waterschap Aa en Maas en Rijkswaterstaat een toekomstbestendige aanpak van de N279.

Keuze tracé Veghel
Voor Veghel zijn zowel de uitbreiding van het huidige tracé als een omleiding nabij Zijtaart onderzocht. Gedeputeerde Van der Maat: "De verkeersonderzoeken laten zien dat maar heel weinig automobilisten kiezen voor de omleiding en er nog veel verkeer op de huidige route blijft rijden. Daarmee is de omleiding dus geen échte oplossing en valt deze voor de Stuurgroep af. Tegelijkertijd is niets doen in Veghel geen optie want het verkeer blijft de komende jaren groeien. Het uitbreiden van het huidige tracé door Veghel blijkt uit onderzoek wel een haalbare optie. Gezien de drukte op dit deel van de N279 moet de weg hier gedeeltelijk verbreed worden naar 2x2. Het opwaarderen van het huidig tracé heeft daarmee ook effecten voor de omgeving, dat houdt in dat maatregelen genomen moeten worden in de wijken De Bloemenwijk en De Leest en het verkeer op bijvoorbeeld de Rembrandtlaan."

2020
De provincie stuurt erop aan om in 2020 te kunnen starten met de ombouw van de N279.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant