De Markt in Veghel in alle rust (Foto: Peter Kuijpers).
De Markt in Veghel in alle rust (Foto: Peter Kuijpers).

Gemeente Meierijstad geeft de Markt een opknapbeurt

Algemeen 1.590 keer gelezen

VEGHEL | De gemeenteraad van Veghel heeft in 2011 het Masterplan Veghel Centrum 2030 vastgesteld. Dit plan is de rode draad voor een aantal concrete aanpassingen in het centrum van Veghel.

Inmiddels zijn hiervoor al verschillende stappen gezet: het centrum is vergroend en het Heilig Hartplein en ook de Hoog- en Hoofdstraat zijn opnieuw ingericht. Nu is de herinrichting van de Markt aan de beurt. Het resultaat moet een aantrekkelijke en functionele ruimte zijn, die past bij het hart van Veghel. "We zijn trots dat we nu ook de Markt een facelift kunnen geven. De Markt in Veghel moet weer een visitekaartje worden en mensen uitnodigen om het centrum van Veghel te bezoeken. Met genoeg ruimte voor terrassen, de weekmarkt en evenementen. Door het plaatsen van een fontein en meer bomen wordt de Markt mooier en gezelliger", aldus wethouder Jan Goijaarts.

Gezamenlijk ontwerp
Om tot een goed ontwerp te komen zijn belanghebbenden op verschillende momenten betrokken bij de plannen. Bij de uitwerking van het plan is zoveel mogelijk rekening gehouden met deze input, zonder de hoofddoelstelling uit het oog te verliezen, namelijk een aantrekkelijke en functionele openbare ruimte creëren. 
Het ontwerp en het proces daar naartoe zijn ook in samenwerking met het Centrummanagement tot stand gekomen. Centrummanager Jan-Hein Opheij: "In het ontwerp is gekozen voor een duidelijke pleinfunctie, wat Centrummanagement Veghel toejuicht. Enerzijds is dit esthetisch ontzettend mooi, maar het maakt ook veel mogelijk op deze centrale plek in het centrum. We zijn erg te spreken over het proces om te komen tot het ontwerp. Belangen zijn afgewogen en de gemaakte keuzes zijn in het belang van het centrum van Veghel. Wij kijken dan ook met groot enthousiasme uit naar de daadwerkelijke realisatie van het ontwerp."
De volgende stappen bestaan uit het in gang zetten van de aanbesteding om een geschikte aannemer te vinden. Ook wordt binnenkort een keuze gemaakt over de te gebruiken materialen. Hiervoor worden in de eerste week van mei enkele proefvakken op de Markt aangelegd.

Start werkzaamheden
Na de kermis (15 tot 20 september) wordt gestart met de werkzaamheden. Volgens planning worden de werkzaamheden in maart 2018 afgerond. Het project wordt in twee fasen uitgevoerd om overlast zoveel mogelijk te beperken en de bereikbaarheid zo optimaal mogelijk. Gestart wordt tussen de kiosk en het voormalige raadhuis. Daarna volgt fase twee tussen de kerk en kiosk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant