De versierde kinderfietstocht gaat dit jaar toch door in Veghel.
De versierde kinderfietstocht gaat dit jaar toch door in Veghel.

Toch kinderfietsenoptocht op Koningsdag in Veghel

Algemeen 872 keer gelezen

VEGHEL | Een leuke traditie zou door de fusie van de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode uit het centrum van Veghel verdwijnen, dat gebeurt toch niet. Het Sint Barbara Gilde en de ondernemers aan de Markt wilde de traditie niet verloren laten gaan.

De huldiging van de decorandi gebeurt voortaan centraal, dit jaar zal dat dus in Sint-Oedenrode gebeuren. De gemeente heeft dit jaar de scholen en andere adressen benaderd zodat iedereen op de hoogte is van de traditie die toch doorgaat dit jaar. Het Gilde begeleidt de versierde fietsen vanaf de Markt in Veghel, waar de kinderen en ouders en grootouders vanaf 09.50 uur welkom zijn.

Volle terrassen
''Hopelijk is het mooi weer'', zei Jaap van Herwaarden als ondernemer van Fellows and Friends aan de markt. Ook Ijssalon Matteucci rekent op volle terrassen tijdens de nationale feestdag.

Duiven
Als de optocht via de Deken van Miertstraat, Wiekslag, Meijerijgaarde en Hoofdstraat terugkomt op de Markt wordt als teken van vreugde duiven losgelaten. Vervolgens krijgt elk deelnemende kind een klein cadeau aangeboden van het Gilde, vervolgens krijgen de kinderen ook nog een traktatie van ijssalon Matteucci.

Meedenken
Het Gilde wil graag over deze en andere activiteiten met de lokale ondernemers in gesprek blijven en meewerken aan gezelligheid en traditie in Veghel voor de komende jaren, zodat de traditie voortgezet wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant