Afbeelding

Tribute aan Neil Young

Algemeen 491 keer gelezen

VEGHEL | In Café De Afzakkerij op de CHV Noordkade in Veghel is op zondag 30 april om 15.00 uur weer een live optreden te zien. The Stardusters, een band met muzikanten uit Helmond en Eindhoven, brengen een muzikale tribute aan hun held Neil Young. Met meerstemmige zang en vlammende gitaarsolo's brengen ze de muziek van Neil Young tot leven. Van subtiel akoestisch tot ronkend hard, altijd met respect voor de meester zelf. Hun gezamenlijke liefde voor Neil Youngs muziek maakt hen Stardusters. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Wat begon als een grap zijn nu de Stardusters. Gewoon zes muziekvrienden uit verschillende bands, maar die allemaal van Neil Young houden. Op een koude avond tien jaar terug speelden ze samen een Neil Young setje van een half uur op een sessie-avond. Er werd besloten om niet sporadisch maar structureel de Neil Young set op de planken te brengen. De set is inmiddels met een dikke 3 uur wel wat uitgebreider geworden. Liefhebbers genoeg, The Stardusters vinden zichzelf dan ook geen reguliere coverband maar een uit de hand gelopen liefhebberij voor de muziek van Neil Young. De band kan ronken, duwen, trekken en gieren als Crazy Horse, maar ook de meer ingetogen en akoestische nummers komen ruimschoots aan bod. Voor iedere Neil Young liefhebber is het genieten geblazen.

The Stardusters bestaan uit: Richard Plukker, Geert Leenders, Gijs van den Broek, Ernst le Cocq d'Armandville, Mark 'Trash' Kuypers en Udo Holtappels.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant