Raymon van der Biezen.
Raymon van der Biezen.

Acht lintjes in gemeente Bernheze; Raymon van der Biezen dit jaar de jongste van Nederland met een lintje

Algemeen 1.460 keer gelezen

HEESCH | De jaarlijkse lintjesregen vond ook vandaag in de gemeente Bernheze plaats. Acht inwoners van de gemeente werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Men ontving deze koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Marieke Moorman.

Raymon van der Biezen uit Heesch werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet vanaf 1991. Hij heeft als BMX'er vanaf dat jaar vele successen behaald, is meervoudig Nederlands kampioen en won vele andere nationale en internationale prijzen. In 2008 plaatste hij zich voor de Olympische Zomerspelen in Peking en bereikte daar de halve finale. In 2012 plaatste hij zich wederom voor de Olympische Zomerspelen, waar hij op de vierde plaats eindigde. In 2016 beëindigde hij zijn carrière als topsporter. In dat jaar ontving hij de Sportpenning van de gemeente Bernheze. Daarnaast is Van der Biezen vanaf 1991 adviseur van fietscrossvereniging FCC Nuland en vanaf 1994 ambassadeur van de Stichting Sport Helpt. Deze stichting organiseert droom-ontmoetingen voor ernstig zieke kinderen in het ziekenhuis met een (Olympische) topsporter van zijn/haar favoriete sport. Van der Biezen is vanaf 2005 tevens ambassadeur van fietscrossvereniging FCC Wheels in Erp. Daar was hij onder andere adviseur bij de aanleg van een BMX-baan van (inter)nationale kwaliteit. Ook levert hij een bijdrage aan de bekendheid van Sportcentrum Papendal en heeft in grote mate bijgedragen aan de professionalisering en popularisering van de BMX-sport. Decorandus is dit jaar met zijn 30 jaar de jongste persoon die tijdens de Lintjesregen in Nederland wordt gedecoreerd.

Henk van Herpen uit Heesch werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet vanaf 1970. Hij is vanaf dat jaar vrijwilliger en bestuurslid (1990-1998) van parochie De Goede Herder. Daarnaast is hij vrijwilliger bij de Vorstenbossche Hengelsport Vereniging. Hij is tweewekelijks actief met het grasmaaien en legen van afvalbakken bij de diverse viswateren en organiseert mede wedstrijden. Sinds 2008 is hij vrijwilliger bij Ziekenvereniging De Horizon in Heesch. Hij leidt diverse commissies en zet maandelijks een autorit uit in de omgeving.

Jo van Kreij uit Heesch werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet vanaf 2001. Vanaf dat jaar bekleedt hij diverse functies binnen ZLTO Bernheze. Daarnaast is hij vrijwilliger binnen de KBO, afdeling Heesch. Van Kreij is initiatiefnemer en kartrekker van het project 'Begeleid fietsen' voor mensen die dit niet meer zelf kunnen. In het verleden zette decorandus zich in als vrijwilliger voor Stichting PEP Projecten Bernheze en was hij vrijwilliger bij de Stichting Huifbed De Meierij.

Mari Lucius uit Heeswijk-Dinther wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet vanaf 1998. Vanaf dat jaar tot 2014 was hij vrijwilliger bij de Kindervakantieweek Vorstenbosch van Stichting Jeugdbelangen. Daarnaast zet hij zich sinds 1999 in als vrijwilliger bij Zorginstelling Laverhof, locatie Heeswijk-Dinther. Wekelijks begeleidt hij een wandelgroep en verricht hij diverse hand- en spandiensten voor de instelling. Verder is Lucius al diverse jaren vrijwilliger bij de Meierijsche Museumboerderij. Hij is wekelijks actief met reparaties en opknapbeurten van materialen en gebouwen. Ook assisteert hij bij diverse evenementen die de Stichting organiseert.

Henry van Boxmeer uit Heeswijk-Dinther werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet vanaf 1999. Decorandus was vanaf 1999 tot 2016 bestuurslid, waarvan enkele jaren voorzitter, van de Toeristische Recreatieve Vereniging Bernheze, voorheen VVV Heeswijk-Dinther. Daarnaast was Van Boxmeer zo'n 8 jaar vicevoorzitter, en oprichter, van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Bernheze. Tegenwoordig zet hij zich in als bestuurslid en penningmeester van Stichting Golf HDL, is voorzitter van Stichting Dier & Tuin Weide Heeswijk-Dinther en voorzitter van Stichting Berne Abdijbier. Van Boxmeer is medeoprichter van deze drie stichtingen.

Hieke Stek uit Heeswijk-Dinther wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet vanaf 1993. Decoranda was 14 jaar radioverslaggever en –presentator bij de voormalige Bernhezer Omroep Stichting in Loosbroek. Daarnaast was zij zo'n 18 jaar secretaris van de Bernhezer Kunstkring. Deze kunstkring probeert kunst in de breedste zin van het woord (en beeld) toegankelijk te maken voor een groot Bernhezer publiek. Tegenwoordig zet zij zich in als bestuurslid en voorzitter (2010-2014) van de politieke partij Lokaal, voorheen Onafhankelijke Politieke Groepering in Bernheze. Verder is Stek actief als grafisch vormgever van de Orde van Weefsters Vita Feminea Textura en als vrijwilligster bij Stichting Spoor073.

Paul Altorf uit Nistelrode wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet vanaf 1982. Decorandus heeft zich van 1982 tot 2009 ingezet als voorzitter van de Personeelsvereniging en van het Jubileumfonds van de Koninklijke De Heus B.V. Daarnaast is hij diverse jaren betrokken geweest bij de organisatie van de personeelsreizen naar Polen. Deze activiteiten ontplooide Altorf naast zijn dagelijkse werkzaamheden. Tegenwoordig, sinds 2000, is hij vrijwilliger bij en lid van het Gilde St. Antonius Abt-St. Catharina Nistelrode. Hij was/is onder andere actief als tamboer, Deken Rentmeester en Vice Hoofdman. Ook is hij zo'n 9 jaar administratief medewerker bij de Rooms-Katholieke Parochie Heilige Johannes in 's-Hertogenbosch.

An Hendriks - Van Tiel uit Vorstenbosch wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet vanaf 1989. Decoranda is 9 jaar bestuurslid van de supportersclub De Geel-Zwarten van voetbalvereniging Vorstenbossche Boys geweest. Tegenwoordig is zij vrijwilliger bij en bestuurslid van KBO, afdeling Vorstenbosch. Daarnaast is Hendriks al 27 jaar collectant van en gastvrouw bij Missie Ontwikkeling en Vrede.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant